Η καραντίνα επέστρεψε στο Λονδίνο

Μετά την έξαρση κρουσμάτων λόγω του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 30 Ιουνίου 2020

Η Βρετανία θα εισαγάγει προσεχώς νομικές αλλαγές για την ισχύ της καραντίνας που επιβλήθηκε στην πόλη Λέστερ της Αγγλίας, όπου παρουσιάστηκε έξαρση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, όπως μεταδίσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αρχαία πόλη του Λέστερ στην κεντρική Αγγλία είναι η πρώτη περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου που τίθεται σε στοχευμένο σε μια περιοχή lockdown από τις αρχές του μήνα που η βρετανική κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει την καραντίνα που είχε επιβάλει σε πανεθνικό επίπεδο.

"Θα προωθήσουμε πολύ σύντομα μια νομική αλλαγή, τις επόμενες δύο μέρες, επειδή κάποια από τα μέτρα που οφείλουμε δυστυχώς να λάβουμε στο Λέστερ απαιτούν νομική βάση", σημείωσε ο Χάνκοκ σε δηλώσεις που έκανε στο Sky.

Ερωτηθείς αν ορισμένες πτυχές της καραντίνας θα επιβάλλονται από την αστυνομία, ο Χάνκοκ απάντησε θετικά. "Ναι, σε ορισμένες περιπτώσεις", είπε.

Στο Λέστερ εντοπίστηκε το 10% όλων των θετικών κρουσμάτων της χώρας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Από τα τεστ στα οποία προχώρησαν οι αρχές στο Λέστερ "είδαμε έναν αριθμό θετικών κρουσμάτων στους ανθρώπους κάτω των 18 ετών και γι'αυτό πήραμε με βαριά καρδιά την απόφαση να κλείσουμε τα σχολεία στο Λέστερ", σημείωσε ο Χάνκοκ.


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026

Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Παράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο

Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους

Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;

Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τι είναι οι "μπλε δράκοι" που σκορπούν τον τρόμο στις παραλίες της Ισπανίας;

Οι "μπλε δράκοι" εμφανίστηκαν ξανά στις ισπανικές ακτές, κλείνοντας παραλίες και προκαλώντας ανησυχία. Μικροσκοπικοί αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδεις, κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για τους λουόμενους.