Η Microsoft συνεργάζεται ξανά με το Αμερικανικό Πεντάγωνο

Και γιατί αυτό προκάλεσε τα πυρά της Amazon.

Γράφει: Esquire Editors 06 Σεπτεμβρίου 2020

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, την Παρασκευή, επιβεβαίωσε ξανά την απόφασή του να παραχωρήσει στη Microsoft τη σύμβαση JEDI, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αφορά την ανάπτυξη του συστήματός του για την αποθήκευση δεδομένων στο διαδίκτυο ("cloud"). Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί πλήγμα στην Amazon, η οποία επίσης διεκδικούσε τη σύμβαση και είχε υποβάλει αγωγή τον Νοέμβριο του 2019 αμφισβητώντας την αρχική απόφαση ανάθεσης της σύμβασης στη Microsoft.

Σημαντικά γεγονότα

  • Αρχικά η Microsoft κέρδισε την ανάθεση της σύμβασης, τον περσινό Οκτώβριο, αλλά το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας επανεξέτασε τον διαγωνισμό μετά την αγωγή που κατέθεσε η Amazon υποστηρίζοντας πως συνέβησαν σφάλματα στη διαγωνιστική διαδικασία.
  • Η Amazon, λοιπόν, υποστήριζε πως το αμερικανικό κράτος αποφάσισε υποκινούμενο από την αντιπάθεια που τρέφει ο πρόεδρος Donald Trump εναντίον του ιδιοκτήτη της Amazon και της εφημερίδας Washington Post, Jeff Bezos.
  • Το Αμερικανικό Πεντάγωνο, όμως, ολοκλήρωσε την επαναξιολόγηση των προσφορών και αποφάνθηκε την Παρασκευή πως η συμφερότερη ήταν αυτή της Microsoft.
  • Από την πλευρά της η Microsoft σχολίασε: "Είμαστε ικανοποιημένοι που το Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε πως εμείς μπορούμε να προσφέρουμε την καλύτερη τεχνολογία και στην καλύτερη τιμή".

"Πυρά" από την Amazon

Αντιδρώντας, η Amazon σχολίασε πως "για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε βάσει πολιτικών σκοπιμοτήτων, χωρίς να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους τις προσφορές των υποψήφιων αναδόχων της σύμβασης".

"Δυστυχώς, το Υπουργείο Άμυνας απέρριψε την ευκαιρία να διασφαλίσει στους συμμετέχοντες δίκαιους και ίσους όρους ανταγωνισμού".

Η εταιρεία του Jeff Bezos αναμένεται να συνεχίσει να αντιδρά στην απόφαση του Υπουργείο Άμυνας χρησιμοποιώντας ένδικα μέσα, κάτι που θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία.

Το πρόγραμμα JEDI ήταν γεμάτο με διαμάχες ακόμη και πριν χάσει το Amazon. Η IBM και η Oracle, οι οποίες ήταν επίσης επιφορτισμένες με τη σύμβαση, διαμαρτυρήθηκαν στις αρχές του 2019 ότι η διαδικασία μεροληπτούσε υπέρ της Amazon. Απαντώντας σε αυτές τις ανησυχίες, ο Trump σε κάποιο σημείο δήλωσε ότι θα "εξετάσει" τη διαδικασία υποβολής προσφορών, κάτι που όπως υποστηρίζει η Amazon, οδήγησε το Πεντάγωνο στο να ευνοήσει τη Microsoft.

Από: Capital.gr


Κεντρική φωτογραφία © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.