
Οι "κόκκινες" περιοχές της Αττικής
Σε ποιες περιοχές συναντάμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κρουσμάτων.

Ολοένα και πιο κοντά στο lockdown είναι η Αττική, αφού τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα σχεδόν καθημερινά.
Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν ακόμα 174 κρούσματα στο Λεκανοπέδιο, κάτι που σημαίνει ότι η διασπορά είναι μεγάλη, ενώ την κατάσταση επιτείνουν και οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στο κέντρο της πρωτεύουσας από τη Μόρια.
Οι λοιμωξιολόγοι πιέζουν για επιβολή γενικού lockdown στην Αττική, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα και να μην υπάρξει κατάρρευση του συστήματος υγείας, αφού οι κλίνες ΜΕΘ δεν περισσεύουν.
Κορονοϊός: Θερίζει και σε Πετράλωνα, Κυψέλη, Σεπόλια, Πλατεία Αττικής, Φάληρο, Καλλιθέα - Ολες οι "κόκκινες" περιοχές
Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Κηφισιά ή περιοχές στα νότια προάστια είχαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κρουσμάτων, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων θεωρείται ο πιο επιβαρυμένος επιδημιολογικά δήμος με την Κυψέλη, τα Πατήσια και τα Σεπόλια να προστίθενται στη λίστα.
"Κόκκινες" περιοχές στην Αττική, αυτή τη στιγμή θεωρούνται τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ένα μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων είναι αλλοδαποί, μάλιστα στο νοσκομείο "Σωτηρία" των 25% κλινών Covid καταλαμβάνεται από αλλοδαπούς, ενώ στον "Ευαγγελισμό" το ποσοστό αγγίζει 55%. Όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση εξετάζει ως λύση τα ξενοδοχεία καραντίνας, καθώς στην πλειοψηφία τους οι αλλοδαποί που νοσηλεύονται δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα.
Από: thetoc.gr
φωτογραφία Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani
Μια από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές προσωπικότητες της ιταλικής μόδας παγκοσμίως, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.
Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026
Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο
Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους
Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;
Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;
Γραφει Τιμος Σαλαμες