Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Ο Στέλιος Πέτσας προέβλεψε ότι είναι εφικτό να έχουμε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου.

Γράφει: Esquire Editors 26 Νοεμβρίου 2020

Τέλη Δεκεμβρίου ή το αργότερο αρχές Ιανουαρίου είναι εφικτό να αρχίσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού στην Ελλάδα με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ανακοίνωσε εξάλλου την παράταση του lockdown έως την7η Δεκεμβρίου.

Η δήλωση του κ. Πέτσα:

"Σήμερα έχουμε την ευτυχή συγκυρία να βλέπουμε πολλές εταιρείες να προχωρούν με αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια επομένως ο σχεδιασμός είναι πολύ πιο ρεαλιστικός σήμερα από ότι κάποιους μήνες πριν και πράγματι και με τις ανακοινώσεις από την Αμερική και από την Ευρώπη και την πρόοδο της Κομισιόν, είναι σαφές ότι μπορούμε να έχουμε ασφαλή εμβόλια περί τα τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου όπως ήταν και το αρχικό πλάνο του υπουργείου Υγείας.

Αν κάποιος μπορεί να πει κάτι με σιγουριά είναι ότι αυτό το πλάνο καθίσταται πιο ρεαλιστικό. Και αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πάρα πολλά εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και τη δυνατότητα να εμβολιάζονται πάνω από 2.100.000 συμπολίτες μας τον μήνα προκειμένου να φτάσουμε γρήγορα και κάποια στιγμή μετά τον Μάρτιο σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού και σίγουρα τη δυνατότητα να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου".

Οι δηλώσεις Κικίλια για το εμβόλιο

Οπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η Ελλάδα θα προμηθευτεί σταδιακά 25 εκατομμύρια δόσεις από τα εμβόλια που θα λάβουν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Οι δόσεις επαρκούν για τον εμβολιασμό 12,5 εκατομμυρίων ατόμων. Από τις συμφωνίες και προ-συμφωνίες που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις παρασκευάστριες εταιρείες η Ελλάδα αναμένεται να έχει πρόσβαση σταδιακά σε όλα τα εμβόλια.

"Προτεραιότητα θα έχουν κατά σειρά οι υγειονομικοί, στη συνέχεια οι ευπαθείς ομάδες και μετά το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στον γενικό πληθυσμό", εξήγησε.

"Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού. Θα επικρατήσει τάξη και οργάνωση" τόνισε ο υπουργός Υγείας. Μάλιστα, θα είναι δυνατόν "να κλείσει ραντεβού με sms, διαδικτυακά, είτε γι' αυτούς που είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία θα υπάρχουν τηλεφωνικά κέντρα στα οποία θα μπορούν να τηλεφωνήσουν και να κλείσουν το ραντεβού τους, στην πόλη τους, κοντά στην περιοχή που μένει, συγκεκριμένη ώρα" διευκρίνισε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι "γι' αυτό το κομμάτι, το ψηφιακό, είναι υπεύθυνο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη βοήθεια την οποία μας δίνουν".

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear