Τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού
Εξειδίκευση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική που θα ισχύσουν από αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε αναλυτικά τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική που θα ισχύσουν από αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.
Οπως είπε, ξεκινώντας την συνέντευξη Τύπου, η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα μονιμοποιείται από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, ενώ τις καθημερινές η κυκλοφορία θα απαγορεύεται από τις 9 το βράδυ, όπως και τώρα. Ειδικά για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για άσκηση- με τον κωδικό 6- τελικά θα επιτρέπεται, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν δυσμενές μέτρο για τους ανθρώπους που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.
Τα νέα μέτρα
Ειδικότερα, επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την Αττική από αύριο Πέμπτη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Η απόφαση αυτή, όπως είπε, βασίστηκε σε δύο δεδομένα: Την αύξηση των νοσηλειών και τις μεταλλάξεις του ιού. "Αυτά μας θέτουν σε απόλυτη επιφυλακή", είπε και πρόσθεσε: "Η Ελλάδα αντιστέκεται αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα, αλλά γνωρίζουμε πόσο ευμετάβλητα είναι τα δεδομένα".
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, έως τις 5 το πρωί όλες τις ημέρες.
- Τις υπόλοιπες ώρες μετακινήσεις μόνο με τα γνωστά SMS για τις 6 περιπτώσεις
- Οι διαδημοτικές μετακινήσεις με κωδικό 6 για ατομική άσκηση δεν απαγορεύονται γιατί είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και αποτελεί ταξική επιλογή σε μη προνομιούχες περιοχές, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς.
- Συστήνουμε οι μετακινήσεις να γίνονται με μέτρο κοντά στον τόπο κατοικίας, πρόσθεσε.
- Τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Μόνο τα σχολεία ειδικής αγωγής διά ζώσης.
- ΙΧ και ταξί επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες
- Στις εκκλησίες οι λειτουργίες θα γίνονται χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων πέραν των ιερέων. Σε γάμους και κηδείες ως εννέα άτομα.
Ποια καταστήματα μένουν ανοιχτά από 11 ως 28 Φεβρουαρίου
Καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, pet shops , επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου, καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού, καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού, λιανικό εμπόριο πώλησης ανθέων (ειδικώς για 13-14/2/2021), κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης με την μέθοδο e-shop.
Οι υπηρεσίες που μένουν ανοιχτές:
Καθαριστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, ΚΤΕΟ, συνεργεία οχημάτων.
Τι ισχύει με τα σχολεία
Σχετικά με την εκπαίδευση, προβλέπεται τηλεκπαίδευση τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλες τις λοιπές εκπαιδευτικές δομές. Εξαιρετικώς επιτρέπεται η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.
Η τηλεκπαίδευση θα διενεργείται πρωινές ώρες για γυμνάσια και λύκεια και μεσημβρινές ώρες για νηπιαγωγεία και δημοτικά, όπως ακριβώς γινόταν και κατά το καθολικό λοκντάουν του Νοεμβρίου. Παράλληλα, αύριο Πέμπτη και ώρες 10-12 το πρωί ξεκινά εκ νέου η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2, για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σημειώνεται, επίσης, ότι σε αναστολή θα βρίσκονται οι Βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ τα ΑΕΙ συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης.
Η συνέχεια στο Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Τα σχόλια στα social media
Μετά από μέρες που η επικαιρότητα ασχολήθηκε με το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα ήρθε και η παρουσίαση στο κατάμεστο Παλλάς που σχολιάστηκε πολύ στα social media.
Ο Donald Trump εντείνει τον πόλεμο με τους δημοσιογράφους
Ο Donald Trump ανεβάζει ξανά τους τόνους απέναντι στα media, λανσάροντας μια νέα λίστα "ενόχων" και στοχοποιώντας γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλους οργανισμούς που –όπως λέει– τον αδικούν.
Γραφει Νικη ΚοντομηναO Donald Trump ακύρωσε σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του Joe Biden
Ο Donald Trump ακυρώνει σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Joe Biden με autopen, ανοίγοντας νέο γύρο πολιτικής σύγκρουσης και νομικής αβεβαιότητας.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠλέον, κυκλοφορούν κι αγριογούρουνα στο Περιστέρι (video)
Ένα αγριογούρουνο έκανε… χαλαρή βόλτα στους δρόμους του Περιστερίου και έγινε viral στο TikTok. Το απίθανο στιγμιότυπο προκάλεσε γέλιο, αλλά και απορίες.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΚ. Μητσοτάκης: Στόχος μου η δημιουργία Υπουργείου Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τρεις προσωπικότητες που είχαν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα Forbes 30 under 30, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας 2026 που διοργάνωσε το Forbes Greece στο Μέγαρο Μουσικής.
Όσα γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του, "Ιθάκη"
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη" αφηγείται τα δύσκολα χρόνια της πρωθυπουργίας του, υπερασπίζεται επιλογές, ανακαλεί κρίσιμες αποφάσεις και ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με συντρόφους.
Γραφει Νικη Κοντομηνα