Η χαλάρωση του lockdown είναι ακόμη μακριά

Το εμβόλιο είναι ένα όπλο κατά του κορονοϊού αλλά υπάρχουν δύο δύσκολοι μήνες μπροστά.

Γράφει: Esquire Editors 20 Φεβρουαρίου 2021

Στο τέλος του Μαρτίου τοποθετεί χρονικά το τέλος της πανδημίας ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία κουβέντα αυτή τη στιγμή για άρση του lockdown στην Αττική και άλλες περιοχές της χώρας: "Αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση μέτρων, καθώς είναι ασφυκτική η πίεση στο σύστημα".

"Σύμφωνα με όλα τα επιστημονικά στοιχεία, η πανδημία τελειώνει τέλη Μαρτίου. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε και την ανοσία. Έχουμε δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας", εκτίμησε.

Επίσης, ανέφερε ότι το lockdown, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, πρέπει να διαρκέσει μέχρι τέλος Μαρτίου, αλλά όχι κατ' ανάγκη με κλειστή την αγορά. "Το εμβόλιο προφυλάσσει. Είναι το όπλο μας. Είναι αυτό που θα δώσει την πολυπόθητη ανοσία και την άμυνα απέναντι στον κορονοϊό", είπε χαρακτηριστικά για τους εμβολιασμούς.

Εξαδάκτυλος: "Οι ΜΕΘ θα κρίνουν την άρση των μέτρων"

Το ενδεχόμενο από 1η Μαρτίου να ξανανοίξουν κάποιες δραστηριότητες άφησε ανοιχτό ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, "μέσα στη βδομάδα θα δούμε μια σταθεροποίηση και μια μείωση των κρουσμάτων προς το τέλος της βδομάδας. Ενδεχομένως από 1η Μαρτίου να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων. Οι ΜΕΘ θα κρίνουν την άρση των μέτρων".

Σχετικά με τις μετακινήσεις και τα ταξίδια, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό της ανοσίας του πληθυσμού με το εμβόλιο, ώστε να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό.

Ερωτηθείς για το Πάσχα, είπε ότι δεν θα είναι όπως πέρσι που δεν χτύπησαν οι καμπάνες, αλλά ούτε όπως πρόπερσι που τα ρεπορτάζ έδειχναν κοσμοπλημμύρες στις εκκλησίες. Κάπου ενδιάμεσα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, φάνηκε αισιόδοξος λέγοντας πως "έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε και το Ισραήλ".

"Εφόσον υπάρχει επάρκεια των εμβολίων και με τις αυξημένες δόσεις που αναμένονται, θα τελειώσουμε πολύ πιο γρήγορα" είπε ο κ. Εξαδάκτυλος. Παράλληλα, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς σημείωσε πως οι ηλικίας 64-60 και 70-75 θα εμβολιαστούν στην επόμενη φάση μαζί με τις ευπαθείς ομάδες.

"Στόχος είναι μέχρι τέλος Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών και όλοι όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα", τόνισε. Επίσης, ενημέρωσε ότι έρχεται SMS για τους εμβολιασμούς. Σχετικά με τον τουρισμό το καλοκαίρι, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι δεν ήταν η αιτία διασποράς του ιού. Επίσης, είπε ότι φέτος το καλοκαίρι "είμαστε πιο αισιόδοξοι".

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.