Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων για το 2021 με 2.147 νέες μολύνσεις

Δυσάρεστα νέα από τον σημερινό αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού με 55.543 τεστ.

Γράφει: Esquire Editors 23 Φεβρουαρίου 2021

Έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ, με τον αριθμό να φτάνει τις 2.147 νέες λοιμώξεις. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ για το 2021, ενώ παρόμοια νούμερα είχαν να ανακοινωθούν από τον Νοέμβριο, όταν είχε επιβληθεί το δεύτερο καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα. Να σημειωθεί ότι διενεργήθηκαν 25.131 μοριακά τεστ και 30.412 rapid (συνολικά 55.543).

Τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 182.783 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.492 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.343 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (68,1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 86,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.291 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 299 (ημερήσια μεταβολή +13,26%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 248 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη.

Στο τραπέζι παράταση του lockdown

Η αύξηση των κρουσμάτων παρατείνει κατά μία εβδομάδα τον αρχικό σχεδιασμό για άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα 1η Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του theTOC ο νεώτερος σχεδιασμός περιλαμβάνει -εκτός απροόπτου- το πλήρες άνοιγμα της αγοράς από την Δευτέρα 8 Μαρτίου, χωρίς click away και click inside.

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά και οι καταναλωτές για να μετακινηθούν για τα ψώνια τους θα στέλνουν SMS σε έναν νέο πενταψήφιο αριθμό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το νέο SMS θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, πιθανόν τις τρεις ώρες.

Η λειτουργία του 13033 θα παραμείνει ως έχει, π.χ. για τα σούπερ μάρκετ και όλες τις υπόλοιπες μετακινήσεις που προβλέπονται με τους 6 αριθμούς.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm, "αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει και η αγορά".

Από: Thetoc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.