Κορονοϊός: 1.176 νέα κρούσματα και 30 θάνατοι

Συνολικά 6.534 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας - Σχεδόν 18.000 τα τεστ κορονοϊού του τελευταίου 24ωρου.

Γράφει: Esquire Editors 01 Μαρτίου 2021

Σε τετραψήφια νούμερα κινήθηκαν για άλλη μία μέρα τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα παρά τα νέα lockdown, την ίδια ώρα που αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και μακραίνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σήμερα βρέθηκαν 1.176 κρούσματα, εκ των οποίων τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 192.270, εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 45 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.443 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 24 ώρες έγιναν 17.936 τεστ κορονοϊού, εκ των οποίων τα 11.846 μοριακά και τα 6.090 rapid.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.534 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 406 (70.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη, τo 85.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.347 ασθενείς.

Καθηγητής Σπαντιδέας: Το lockdown δεν αποδίδει, χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα

Καθόλου ευχαριστημένος για την απόδοση των μέτρων κατά του κορονοϊού, δηλώνει ο καθηγητής παθολογίας και κλινικής Φαρμακολογίας, Αναστάσιος Σπαντιδέας μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6.

Εξέφρασε τη διαφωνία του για την εφαρμογή των μέτρων, καθώς όπως εξήγησε, "μετά από δύο εβδομάδες και ενώ θα περιμέναμε μετά από την εφαρμογή να έχουμε προοδευτική πτώση κρουσμάτων, βλέπουμε το αντίθετο".

Κορονοϊός: 1.176 νέα κρούσματα και 30 θάνατοι

"Με τα υπάρχοντα μέτρα κάτι δεν κάνουμε σωστά, τα κρούσματα αντί να πέφτουν αυξάνονται", σημείωσε. Εμφανίστηκε δε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την παράταση του lockdown κατά 1 ή 2 βδομάδες, λέγοντας ότι δεν θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι "πρέπει να εντοπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να εστιάσουμε στην αντιμετώπιση τους".

Δραματική η κατάσταση

Σημείωσε πως παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα ακόμη, "δεν βλέπουμε κανέναν περιορισμό, όλοι κυκλοφορούν, ενώ μας έχουν επισκεφθεί και τα νέα στελέχη που είναι πιο μεταδοτικοί". Πρέπει να μπουν περιορισμοί στην ελεύθερη μετακίνηση. Αυστηρότερα μέτρα όπως η μάσκα να είναι υποχρεωτική σε αυστηρό βαθμό. Δεν έκρυψε παράλληλα ότι οι αυξημένες νοσηλείες και διασωληνώσεις είναι κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς.

Μιλώντας για το ΕΣΥ, εξήγησε ότι είναι δραματική η κατάσταση. Ειδικότερα, στην Αττική, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν περισσότερες κλίνες. "Χρησιμοποιούμε ράντζα μέσα στα νοσοκομεία και επίταξη άλλων μονάδων, είμαστε σε μία κατάσταση που δεν μπορούμε να ελέγξουμε", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε τέλος την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι παγκοσμίως προχωρά με αργούς ρυθμούς ο εμβολιασμός, τονίζοντας πάντως ότι και η πρόταση για αγορά των πατεντών και δημιουργία από τα κράτη νέων γραμμών παραγωγής θέλει χρόνο.

Από: The Toc

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.