Κορονοϊός: 2.219 νέα κρούσματα σήμερα

Μειωμένες σε σχέση με χθες οι λοιμώξεις - 35 θάνατοι και 449 διασωληνωμένοι ο ημερήσιος απολογισμός.

Γράφει: Esquire Editors 04 Μαρτίου 2021

Ανησυχία προκαλούν οι αριθμοί του κορονοϊού στη χώρα και σε επίπεδο μολύνσεων και σε επίπεδο θανάτων και διασωληνωμένων. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 2.219 νέα κρούσματα, ενώ 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 449 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά, 6.632 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την πανδημία του κορονοϊού.

Σαρηγιάννης: 10 - 12 Μαρτίου θα δούμε αποκλιμάκωση - "Τα μέτρα αρκούν, αρκεί να πειθαρχήσουμε"

"Ίσως μετά από 10 μέρες, περίπου στις 10 ή 12 του μήνα θα δούμε μία βελτίωση της κατάστασης πανελλαδικά, με την έννοια της κορύφωσης της κατάστασης αυτής, για να φτάσουμε σε μία αρχή αποκλιμάκωσης μετά τις 12 του Μάρτη", εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Δημοσθένης Σαρρηγιάνης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτό μπορεί να συμβεί και λίγο νωρίτερα στην Αττική.

Κορονοϊός: 2.219 νέα κρούσματα σήμεραiStock

"Θεωρώ ότι μετά από 4 μέρες θα αρχίσουμε να βλέπουμε σιγά-σιγά αν έχουμε φτάσει στην κορύφωση και να αρχίσουμε σταδιακά να βλέπουμε στοιχεία αποκλιμάκωσης. Εμείς βλέπουμε μία ακόμη περαιτέρω αύξηση στην Αττική με την έννοια του κυλιόμενου μέσου όρου, το οποίο περιμένουμε να συμβαίνει ακόμη για μερικές μέρες και ουσιαστικά ισοδυναμεί με συνέχιση των υψηλών τιμών των κρουσμάτων", είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Σαρρηγιάννη, το παραπάνω δεν συνεπάγεται αυτομάτως την άνοδο κρουσμάτων σε αριθμούς επιπέδου 3.000 ασθενών.

"Αυτό είναι στα όρια της αβεβαιότητας", τόνισε, επισημαίνοντας ωστόσο, πως ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων συνεπάγεται αναμφισβήτητη πίεση στο σύστημα υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, φάνηκε αισιόδοξος για την μετέπειτα πορεία υπογραμμίζοντας πως τα νέα μέτρα αρκούν, ώστε να δούμε αποκλιμάκωση, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι θα πειθαρχήσουμε σε αυτά.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.