Τι πραγματικά ισχύει με το εμβόλιο της AstraZeneca

Καμία σχέση δεν έχει η θρόμβωση με τον εμβολιασμό και δη με το εμβόλιο της ΑstraZeneca, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Γράφει: Esquire Editors 16 Μαρτίου 2021

Καμία σχέση δεν έχει η θρόμβωση με τον εμβολιασμό και δη με το εμβόλιο της ΑstraZeneca, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο που μίλησε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA". "Είναι σαφή τα δεδομένα. Ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχιστεί κανονικά. Η θρόμβωση τις φλέβες μας ή όταν φεύγουν και γίνονται θρομβολογική εμβολή είναι κάτι δυστυχώς πολύ συχνό. 1 στους 1000 κάθε χρόνο παθαίνει θρόμβωση. Έχουμε 850 τέτοια περιστατικά στην Ελλάδα το μήνα. Σε 17 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, η AstraZeneca ανακοίνωσε 37 περιστατικά θρόμβωσης σε όλο τον κόσμο. Είναι πολύ λιγότερα από το αναμενόμενα. Άρα δεν υπάρχει κανένα σήμα κινδύνου", υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην περίπτωση της Γερμανίας και γιατί εκεί "πάγωσαν" προσωρινά οι εμβολιασμοί με το AstraZeneca.

"Στη Γερμανία είπαν ότι είδαν ένα πιο σπάνιο είδος θρόμβωσης στον εγκέφαλο. Αυτό είναι πιο σπάνιο φαινόμενο. Συμβαίνουν 3 – 15 περιστατικά στο εκατομμύριο. Σε 1,6 εκατομμύρια εμβολιασμούς είδαν 7 τέτοια περιστατικά. Άρα είπαν προσωρινά να το σταματήσουν" εξήγησε.

"Ο κίνδυνος αν πάθω κορονοϊό, να πάθω θρόμβωση είναι 20%. Στους 100 που θα πάθουν κορονοϊό, οι 20 θα κάνουν θρόμβωση. Στην Ελλάδα νοσηλεύσαμε περιστατικό με θρόμβωση των φλεβών του εγκεφάλου. Από κορονοϊό, όχι από εμβόλιο" πρόσθεσε.

Και συνέχισε: "Η γενική θρόμβωση είναι άσχετη με τον εμβολιασμό. Άσχετη. Παθαίνουν πολύ συχνά θρόμβωση για διάφορους λόγους ακόμα και αν δεν έχουμε κανένα υποκείμενο νόσημα. Η συχνότητα που αναφέρθηκε θρόμβωση είναι ελάχιστη μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca".

Στη συνέχεια, ο κ. Βασιλακόπουλος, ερωτήθηκε, αν πίσω από τη γερμανική κίνηση να "παγώσει" τους εμβολιασμούς με AstraZeneca κρύβονται άλλες σκοπιμότητες, όπως ο εμπορικός πόλεμος των χωρών για τα εμβόλια.

"H Γερμανία δημιούργησε το μεγάλο πρόβλημα με τον εμβολιασμό με τον AstraZeneca και τον κίνδυνο με των άνω των 65. Ο ΕΜΑ από την αρχή είχε δώσει έγκριση ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν πρώτοι την ιστορία" σημείωσε.

"Η Εθνική Επιτροπή των Εμβολιασμών δεν έχει επαρκή επιστημονικά δεδομένα για να αποφασίσει αν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ή όχι. Οι Γερμανοί δεν έχουν καν δημοσιοποιήσει τα στοιχεία. Τα 7 περιστατικά είναι από δημοσιογραφικές πληροφορίες. Αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνονται με πιο σοβαρό τρόπο" πρόσθεσε.

Από: Thetoc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Ο Donald Trump δημοσίευσε βίντεο με τους Barack και Michelle Obama ως πιθήκους (video)

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μαλωμένος με την πολιτική ορθότητα, αλλά εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο ρατσισμό. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο Truth Social προκάλεσε σάλο διότι λοιδορεί το ζεύγος Obama.

Σε άλλα νέα, έφηβοι εκτελούνται στη Βόρεια Κορέα επειδή βλέπουν Squid Game και ακούν K-Pop

Οι καταθέσεις αναφέρουν επίσης ότι μαθητές αναγκάζονταν να παρακολουθούν δημόσιες εκτελέσεις ως μέρος της λεγόμενης "ιδεολογικής εκπαίδευσης", του στυλ δες τι θα σου συμβεί αν δε συμμορφωθείς.

Αυτό το νησί αλλάζει χώρα κάθε εξάμηνο

Υπάρχει ένα νησί στην Ευρώπη που ζει με δύο ημερολόγια και δύο διοικήσεις. Μικρό, ακατοίκητο και σχεδόν άγνωστο, κουβαλά μια ιστορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

"Θα χάσει η Γη τη βαρύτητά της"; Η NASA απαντά στη viral θεωρία

Μια παράξενη θεωρία για τη βαρύτητα της Γης έγινε viral και προκάλεσε ανησυχία. Τι υποστηρίζει, πώς εξαπλώθηκε και γιατί ένα αστρονομικό γεγονός μπήκε στο στόχαστρο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

MLS: Επανεμφάνιση της ελληνικής τεχνολογικής εταιρείας

Μια νέα εταιρεία με το όνομα MLS ARTIFICIAL INTELLIGENCE εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που το παρελθόν της MLS Πληροφορική συνεχίζει να βαραίνει.

Γραφει Τιμος Σαλαμες