Κορονοϊός: Η χειρότερη εβδομάδα από την αρχή της πανδημίας

Στα νοσοκομεία της Αττικής οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό ξεπέρασαν τις 300 το Σαββατοκύριακο, ενώ βγήκαν μέχρι και ράντζα.

Γράφει: Esquire Editors 22 Μαρτίου 2021

Τα ράντζα βγήκαν ξανά στα νοσοκομεία. Μια από τις χειρότερες εφημερίες ολοκλήρωσε χθες το πρωί το νοσοκομείο Γεννηματάς, με πληρότητες στις ΜΕΘ κορονοϊού στο 100%, διασωληνωμένους ασθενείς σε απλές κλίνες και υπό παρακολούθηση από εντατικολόγους έως ότου αδειάσει κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ασθενείς σε διαδρόμους μέχρι να βρεθεί χώρος.

Τη σκυτάλη των εφημεριών πήραν στη συνέχεια ο Ευαγγελισμός και το Αττικόν που με τη σειρά τους ολοκλήρωσαν ακόμη μια δύσκολη εφημερία στις οκτώ το πρωί, με κατειλημμένο των σύνολο των κλινών ΜΕΘ.

Ξέμειναν από εφεδρείες

Γιατροί και νοσηλευτές κάνουν λόγο για σκηνικό πολέμου και για ραγδαία άνοδο των εισαγωγών τις τελευταίες 48 ώρες που εξάντλησε ακόμη και τις κλίνες που είχαν εξασφαλιστεί στα δημόσια νοσοκομεία μετά τη μεταφορά ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές (υπενθυμίζεται πως επιπλέον 450 κλίνες non covid και άλλες 100 κλίνες covid και 10 ΜΕΘ τέθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα από την προηγούμενη Τετάρτη στη διάθεση του ΕΣΥ).

Στο Γεννηματάς μάλιστα, ακόμη μια παθολογική κλινική θα μετατραπεί σε κλινική Covid με 65 κρεβάτια προκειμένου να μπορέσει να περάσει και αυτή η εβδομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα νοσοκομεία της Αττικής οι εισαγωγές ασθενών Covid ξεπέρασαν τις 300 το Σαββατοκύριακο. Μόνο το προηγούμενο εικοσιτετράωρο έγιναν στα νοσοκομεία όλης της χώρας 512 εισαγωγές ασθενών με Covid.

Και δεν είναι μόνο η Αθήνα που έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχών. Ραγδαία άνοδος των εισαγωγών παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κρήτη.

Ο ρυθμός επιβάρυνσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας επιταχύνθηκε σε ποσοστό 20%, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid αυξήθηκε σε περισσότερες από 500 ανά ημέρα.

Μαύρες προβλέψεις για τους διασωληνωμένους

Όλα αυτή την ώρα που οι εκτιμήσεις λένε πως θα φτάσουμε μέχρι και τους 750 διασωληνωμένους ασθενείς τις επόμενες ημέρες. Σημάδια σταθεροποίησης δεν φαίνονται, αντίθετα οι ειδικοί προβλέπουν πως για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη τα νοσοκομεία θα λειτουργούν στα όριά τους.

Θεωρούν δε, πως η εβδομάδα που ξεκινά θα είναι η πιο δύσκολη από την αρχή της πανδημίας, ενώ αναμένεται να ανέβει και ο αριθμός των θανάτων. Σημειώνεται δε πως οι επιπτώσεις στις νοσηλείες από το ρεκόρ κρουσμάτων που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, με 3.465 νέες διαγνώσεις, θα φανούν σε περίπου δέκα ημέρες.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Θυμηθήκαμε τον σεισμό του 1999 της Πάρνηθας -6 Ρίχτερ και 143 νεκροί

Ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στα Στύρα Ευβοίας μας θύμισε ξανά το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της Αθήνας: τον φονικό σεισμό της Πάρνηθας το 1999.

Ο Conor McGregor θέλει να κατέβει για πρόεδρος της Ιρλανδίας

Ο Conor McGregor ανακοίνωσε ότι θέλει να κατέβει για πρόεδρος της Ιρλανδίας και ζητά από τους πολίτες να πιέσουν τους τοπικούς συμβούλους. Μεγάλα λόγια, έντονες δηλώσεις και μια εκστρατεία που έχει ήδη ανάψει φωτιές στο Δουβλίνο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani

Μια από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές προσωπικότητες της ιταλικής μόδας παγκοσμίως, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.

Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026

Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Παράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο

Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.