3.586 νέα κρούσματα κορονοϊού

Διπλό αρνητικό ρεκόρ με 699 διασωληνωμένους και 51 θάνατους.

Γράφει: Esquire Editors 23 Μαρτίου 2021

Αντιμέτωπη με άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ είναι η χώρα που βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας του κορονοϊού. Οι αριθμοί είναι εξαιρετικά ανησυχητικοί τόσο σε επίπεδο κρουσμάτων, όσο και σε επίπεδο διασωληνωμένων και θανάτων. Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.586 νέα κρούσματα, ενώ 699 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 51 έχασαν τη ζωή τους.

Παγώνη: Μπορεί να φτάσουμε τους 1.000 διασωληνωμένους

Την ίδια ώρα, στα νοσοκομεία επικρατούν συνθήκες πολέμου, ενώ οι 206 ιδιώτες ιατροί που επιστρατεύθηκαν χθες από το υπουργείο Υγείας καλούνται να "παρουσιαστούν" σήμερα.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, υπάρχει ανάγκη για βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιτάξει κι άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια. "Τόσα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουμε, δε μπορούμε να πάρουμε άλλο ένα;", είπε.

Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είπε πως "όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί. Μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση".

Παράλληλα, έκανε έκκληση στους νέους να προσέχουν, καθώς όπως έχει αποδειχτεί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις στις ηλικίες.

Για την επίτευξη της ανοσίας, η κα. Παγώνη είπε ότι "χωρίς εμβολιασμούς δεν θα μπορούμε να βγούμε από αυτή την ιστορία και να κάνουμε καλοκαίρι. Ορόσημο ο Ιούλιος για την ανοσία".

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εκτίμησε ότι στο δεκαήμερο με τη μείωση των κρουσμάτων σταδιακά μπορούν να ανοίξουν κάποια καταστήματα. "Είναι προτιμότερο να ανοίξουμε κάποια καταστήματα, καφετέριες να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα, παρά να πηγαίνει στα σπίτια και να έχουμε αυξημένη την ενδοοικογενειακή μετάδοση", ανέφερε.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Θυμηθήκαμε τον σεισμό του 1999 της Πάρνηθας -6 Ρίχτερ και 143 νεκροί

Ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στα Στύρα Ευβοίας μας θύμισε ξανά το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της Αθήνας: τον φονικό σεισμό της Πάρνηθας το 1999.

Ο Conor McGregor θέλει να κατέβει για πρόεδρος της Ιρλανδίας

Ο Conor McGregor ανακοίνωσε ότι θέλει να κατέβει για πρόεδρος της Ιρλανδίας και ζητά από τους πολίτες να πιέσουν τους τοπικούς συμβούλους. Μεγάλα λόγια, έντονες δηλώσεις και μια εκστρατεία που έχει ήδη ανάψει φωτιές στο Δουβλίνο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani

Μια από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές προσωπικότητες της ιταλικής μόδας παγκοσμίως, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.

Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026

Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Παράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο

Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.