
Οι περιοχές που μπαίνουν στο "βαθύ κόκκινο"
Οι νέες προσθήκες στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου λόγω κορονοϊού αλλά και οι περιοχές που παραμένουν σε αυτό.

Νέες περιοχές μπαίνουν από σήμερα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) ύστερα από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής. Οι περιοχές αυτές είναι: η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και οι δήμοι Γρεβενών, Κιλκίς, Βέροιας.
Αναλυτικότερα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) παραμένουν: η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας -εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου- Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Λέσβου, Ζακύνθου και Μυκόνου, καθώς και ο δήμος Καλυμνίων της ΠΕ Καλύμνου, ο δήμος Χίου της ΠΕ Χίου, ο δήμος Ανωγείων της ΠΕ Ρεθύμνου, ο δήμος Χανίων της ΠΕ Χανίων, οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της ΠΕ Ιωαννίνων, ο δήμος Κατερίνης της ΠΕ Πιερίας, ο Δήμος Αμφίπολης της ΠΕ Σερρών, ο δήμος Σκιάθου, ο δήμος Καρδίτσας της ΠΕ Καρδίτσας, και οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της ΠΕ Καστοριάς.
Υπενθυμίζεται ότι σε όλη την επικράτεια ισχύει μεταξύ άλλων η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η απαγόρευση των υπερτοπικών μετακινήσεων, πλην των γνωστών εξαιρέσεων. Επιπλέον η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται υπό το καθεστώς τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης), λειτουργούν οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημόσια πάρκα για επίσκεψη έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος(αυτοκίνητο ή μηχανή), αλλά μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο, η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους. Ακόμη, λειτουργούν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής ενώ για τις περιοχές που βρίσκονται στο "βαθύ κόκκινο" δεν λειτουργούν τα καταστήματα λιανεμπορίου.
Επιπλέον παρατείνεται μέχρι τις 5 Απριλίου το ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για τη Λέρο και τη δημοτική κοινότητα Γαλατινή. Συγκεκριμένα, η Λέρος και η δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, βρίσκονται και παραμένουν σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ωστόσο, από τις 29 Μαρτίου αίρεται η αναστολή των οικοδομικών εργασιών που ισχύει αυτή τη στιγμή στη Λέρο, δηλαδή από τη Δευτέρα θα επιτρέπονται οι οικοδομικές εργασίες στο νησί της Λέρου.
Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, στο νέο πλαίσιο που δημιουργεί η συμπληρωματική στρατηγική του self testing, η Επιτροπή των επιστημόνων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να συζητήσει για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, για τις διαδημοτικές μετακινήσεις και για τα σχολεία. Αμέσως μετά την εισήγησή τους θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.
Από: Capital.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani
Μια από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές προσωπικότητες της ιταλικής μόδας παγκοσμίως, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.
Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026
Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο
Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους
Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;
Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;
Γραφει Τιμος Σαλαμες