Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα-θύμα παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο

Ποια είναι τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει ένα θύμα λεκτικής ή σεξουαλικής παρενόχλησης στη δουλειά για να δικαιωθεί.

Γράφει: Esquire Editors 07 Απριλίου 2021

Όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής, ωστόσο σχεδόν το 40% αυτών δε γνωρίζει τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει το θύμα για να προστατευτεί. "Τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον εργασιακό χώρο τα οποία καταγράφονται είναι δυστυχώς πολύ λιγότερα από τα πραγματικά" σχολιάζει η Μαρία Αποστολάκη, δικηγόρος, συντονίστρια νομικών υπηρεσιών του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών "Διοτίμα".

"Χαρακτηριστικό είναι ότι στην τελευταία έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για την ίση μεταχείριση (2019) υπάρχουν μόνο τρεις (3) αναφορές σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας και στην πλέον πρόσφατη έκθεση πεπραγμένων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (2017) άλλες τρεις (3) σχετικές καταγγελίες μόνο. Απειροελάχιστες συνακόλουθα είναι και οι σχετικές υποθέσεις που τελικά καταλήγουν στα δικαστήρια. Τα θύματα διστάζουν να ακολουθήσουν τις διαδικασίες λόγω των κοστοβόρων και χρονοβόρων διαδικασιών αλλά και του φόβου για "αντίποινα” από τον δράστη αν τελικά η καταγγελία δεν αποδειχτεί".

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.