
Κορονοϊός: 4.033 νέα κρούσματα
Σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.
Ενώ η χώρα δεινοπαθεί από την πανδημία κορονοϊού, σε επιπέδωση των κρουσμάτων ελπίζουν επιστήμονες και κυβέρνηση. Ολα αυτά υπό το πρίσμα της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που πλέον έχουν τροχοδρομηθεί και μελετώνται βήμα-βήμα, μετά το υπό προϋποθέσεις άνοιγμα του λιανεμπορίου.
Σήμερα μετά από δύο ημέρες που οι νέες λοιμώξεις κινήθηκαν στην περιοχή των 1.600 - 1.700 κρουσμάτων η δυσμενής εικόνα επανέρχεται με 4.033 νέες λοιμώξεις, 802 διασωληνωμένους και 93 θανάτους.
Με βάση τα σημερινά στοιχεία σήμερα σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός διασωληνωμένων και θανάτων από την έναρξη της πανδημίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC, μέχρι τη μία το μεσημέρι οι υγεινομικές υπηρεσίες είχαν καταγράψει περίπου 3.000 περιστατικά νέων λοιμώξεων, ενώ μέχρι τις 15:00 που σταματά η καταγραφή του τελευταίου 24ωρου αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σημαντικά.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.033, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 301.103 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.401 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 93, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.054 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 802 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.901 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 458 (ημερήσια μεταβολή -15.03%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 520 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Ασθενείς Covid εκτός ΜΕΘ
Με τα κρούσματα κορονοϊού να καταγράφουν τετραψήφια νούμερα σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 48 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής.
1.606 τα κρούσματα τη Δευτέρα - 1.718 την Κυριακή
Σε 1.606 ανήρθαν τα κρούσματα τη Δευτέρα 12 Απριλίου όπου ανακοινώθηκαν 76 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 781 ασθενείς.
Το συγκεκριμένο 24ωρο διενεργήθηκαν 20.672 τεστ (6.988 μοριακά και 13.684 rapid), σημαντικά λιγότερα από τον μέσο όρο του επταημέρου (51.660 δειγματοληπτικοί έλεγχοι), ενώ η θετικότητα ανήρθε σε 7,77%.
Σε υψηλά επίπεδα οι διασωληνωμένοι, έφτασαν τους 781
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν την Κυριακή 539 (ημερήσια μεταβολή +17.17%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 530 ασθενείς.
H Αττική, σε καθημερινή πλέον βάση μετρά περίπου τα μισά κρούσματα της χώρας.
Συγκεκριμένα, από τα 1.606 συνολικά κρούσματα, τα 716 καταγράφονται στην Αττική.
Οι περισσότερες μολύνσεις της Αττικής εντοπίζονται στο κέντρο. Συγκεκριμένα, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών δίνει 179 κρούσματα.
Τα εξιτήρια ανήλθαν την Κυριακή σε 167. Την ίδια ημέρα, η κάλυψη κλινών ΜΕΘ Covid πανελλαδικά ανερχόταν σε 85,32% και η κάλυψη απλών κλινών Covid σε 58,95%.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 11 Απριλίου ανακοινώθηκαν 1.718 νέα περιστατικά COVID-19 και 52 θάνατοι ασθενών, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 780. Είχαν διενεργηθεί 28.887 τεστ, ενώ η θετικότητα έφτανε το 5,95%.
Την προηγούμενη Δευτέρα, είχαν ανακοινωθεί 1.866 κρούσματα και 73 θάνατοι, οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 759.
Τις δύο πρηγούμενες Τρίτες σημειώθηκε ρεκόρ νέων μολύνσεων με 4.309 και 4.340 αντίστοιχα.
Από: Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα
Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.
Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn
Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.
Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'
Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.
Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής
Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.
Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε
Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του
Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.