Τα πρώτα προνόμια στους εμβολιασμένους

Χωρίς μάσκα στα γυμναστήρια και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.

Γράφει: Esquire Editors 21 Ιουνίου 2021

Οι πρώτες ελευθερίες σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πλέον γεγονός. Χωρίς προστατευτική μάσκα θα μπορούν πλέον να αθλούνται στα γυμναστήρια όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων πιο συγκεκριμένα τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Είναι το πρώτο βήμα σε μια σειρά "προνομίων" που θα δοθούν στους εμβολιασμένους. Το επόμενο θα είναι να μην είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test για την προσέλευση στην εργασία. Αυτό, όπως έχει ανακοινωθεί, αναμένεται να γίνει από τις αρχές Ιουλίου.

Θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα προς την κανονικότητα για όσους έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν, που πιστεύεται θα πως αποτελέσουν κίνητρα και για όσους διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο ή δεν το έχουν ακόμη προγραμματίσει. Ειδικότερα, στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί η ελεύθερη είσοδος, χωρίς διαγνωστικό τεστ, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις (θέατρα και συναυλίες).

Αναμένεται να ακολουθήσει η παραμονή των πλήρως εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους της εστίασης.

Όσον αφορά την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας, αυτή αναμένεται να καταργηθεί από τα μέσα Ιουλίου στους εξωτερικούς χώρους, όχι όμως μόνο για τους εμβολιασμένους, αλλά και για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, καθώς ο έλεγχος δεν είναι εύκολος.

Προϋπόθεση εντούτοις θα είναι να συνεχιστεί η αποκλιμάκωση της πανδημίας. Στους μη εμβολιασμένους πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει ισχυρή σύσταση να εξακολουθήσουν να φορούν τη μάσκας τους.

Το επόμενο άνοιγμα

Επιπλέον, τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών, (κινηματογράφων 12μηνης λειτουργίας) από 1 Ιουλίου, με το 50% της δυναμικότητάς τους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας, με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης, ενώ απευθύνουν και σύσταση για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 35 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν στις προκριματικές είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος