Τα πρώτα προνόμια στους εμβολιασμένους

Χωρίς μάσκα στα γυμναστήρια και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.

Γράφει: Esquire Editors 21 Ιουνίου 2021

Οι πρώτες ελευθερίες σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πλέον γεγονός. Χωρίς προστατευτική μάσκα θα μπορούν πλέον να αθλούνται στα γυμναστήρια όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων πιο συγκεκριμένα τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Είναι το πρώτο βήμα σε μια σειρά "προνομίων" που θα δοθούν στους εμβολιασμένους. Το επόμενο θα είναι να μην είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test για την προσέλευση στην εργασία. Αυτό, όπως έχει ανακοινωθεί, αναμένεται να γίνει από τις αρχές Ιουλίου.

Θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα προς την κανονικότητα για όσους έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν, που πιστεύεται θα πως αποτελέσουν κίνητρα και για όσους διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο ή δεν το έχουν ακόμη προγραμματίσει. Ειδικότερα, στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί η ελεύθερη είσοδος, χωρίς διαγνωστικό τεστ, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις (θέατρα και συναυλίες).

Αναμένεται να ακολουθήσει η παραμονή των πλήρως εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους της εστίασης.

Όσον αφορά την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας, αυτή αναμένεται να καταργηθεί από τα μέσα Ιουλίου στους εξωτερικούς χώρους, όχι όμως μόνο για τους εμβολιασμένους, αλλά και για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, καθώς ο έλεγχος δεν είναι εύκολος.

Προϋπόθεση εντούτοις θα είναι να συνεχιστεί η αποκλιμάκωση της πανδημίας. Στους μη εμβολιασμένους πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει ισχυρή σύσταση να εξακολουθήσουν να φορούν τη μάσκας τους.

Το επόμενο άνοιγμα

Επιπλέον, τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών, (κινηματογράφων 12μηνης λειτουργίας) από 1 Ιουλίου, με το 50% της δυναμικότητάς τους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας, με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης, ενώ απευθύνουν και σύσταση για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Γαλλία, ξανά δίπλα στην Ελλάδα

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των εννιά κρατών της νότιας Ευρώπης που θα συναντηθούν στο Αλικάντε της Ισπανίας θα εκφράσουν τη στήριξη τους στην Ελλάδα.

Η επιστροφή του Silvio Berlusconi μετά... βηματοδότη

Στα 86 του, ο γνωστός για τα σκάνδαλα και όχι μόνο, Silvio Berlusconi επέστρεψε στην πολιτική ζωή της Ιταλίας, για να βρεθεί στο πλευρό της νεοφασίστριας Meloni.

H ήττα της πολιτικής ατζέντας Draghi σε απλά ελληνικά

Γιατί η παρακαταθήκη που άφησε μετά την παραίτησή του ο Ιταλός πολιτικός δεν συγκίνησε τους ψηφοφόρους της γείτονος χώρας.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Γιατί η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα ξεπεράσει την τιμή της αμόλυβδης

Υψηλότερη θα είναι η τιμή του πετρελαίου κίνησης σε επίπεδο λιανικής από την αντίστοιχη της αμόλυβδης.

Μια χώρα –έκπληξη– μπορεί να αναπληρώσει τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου

Μια χώρα που μπορεί να μπει το προσεχές διάστημα στην αγορά φυσικού αερίου και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υποχώρηση των τιμών.