Κορονοϊός: 395 νέα κρούσματα

Συνολικά 12.634 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην χώρα από την πανδημία του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 25 Ιουνίου 2021

Όλο και μικρότερη είναι η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, όσο προχωρά η διαδικασία του εμβολιασμού. Ο δείκτης θετικότητας κινείται πλέον σε χαμηλά επίπεδα, ενώ και το σύστημα υγείας σταδιακά αποσυμφορείται.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία, εντοπίστηκαν 395 νέα κρούσματα, 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 239 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες τα κρούσματα ήταν 489, οι θάνατοι 15 και οι διασωληνωμένοι 256, ενώ ακριβώς πριν μία εβδομάδα, στις 18 Ιουνίου οι ημερήσιες μολύνσεις ήταν 469, οι θάνατοι 20 και οι διασωληνωμένοι 307.

Κορονοϊός: 395 νέα κρούσματαiStock

Παγώνη για μετάλλαξη Δέλτα: Το φθινόπωρο θα είναι χειρότερα - Θα πετάξουμε τη μάσκα μόνο όταν εμβολιαστεί το 80%

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών μίλησε σε συνέντευξή της για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τις μάσκες, αλλά και τη μετάλλαξη Δέλτα που ανησυχεί τους ειδικούς.

"Με τη μετάλλαξη Δέλτα φοβόμαστε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όταν έχεις κάνει το εμβόλιο και τις δύο δόσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις στην ΜΕΘ. Δεν υπάρχει στο ιστορικό ούτε ένας. Η μετάλλαξη Δέλτα έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνουν γρήγορα οι εμβολιασμοί. Τέλος Αυγούστου πρέπει να έχουμε εμβολιαστεί σε ποσοστό 80%. Αν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς και έχουμε τείχος ανοσίας 75-80%, δεν γίνεται να γυρίσουμε πίσω", εξήγησε η κ. Παγώνη.

Η γιατρός τόνισε ακόμα ότι "από το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Πρέπει μέχρι τότε να καλύψουμε το κενό".

Όσον αφορά στις μάσκες, η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε: "Όταν η επιτροπή εισηγήθηκε να βγάλουμε τις μάσκες διευκρίνισαν ότι πρέπει αυτό να γίνει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Ακόμα και οι εμβολιασμένοι πρέπει να φοράνε μάσκες, γιατί δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου. Τη μάσκα θα την έχουμε στην τσέπη μας, στην τσάντα μας. Μπορεί να ξεχνάμε το πορτοφόλι μας αλλά όχι τη μάσκα μας. Όταν φτάσουμε στο 80% των εμβολιασμών τότε θα μπορούμε να πετάξουμε τη μάσκα".

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε ακόμα στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί και κατά πόσον είναι ασφαλές να εμβολιαστούν. "Η μία σχολή λέει δεν υπάρχει πρόβλημα και η άλλη είναι πιο επιφυλακτική και θέλει να περιμένει τις μελέτες. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι μπορούν οι γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο γιατί δεν επηρεάζει το έμβρυο. Με βάση τις μελέτες που έχουμε τώρα, γιατί τα δεδομένα στην ιατρική αλλάζουν".

"Πρέπει να τονιστεί πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο σχετικά με τις παρενέργειες που κάνει η ίδια η νόσος", είπε η ίδια.

"Αυτοί που ήμασταν κάθε μέρα στα νοσοκομεία έπρεπε να γράψουμε βιβλίο. Δεν θα ξεχάσω μια συνάδελφο μου που είχε αρρωστήσει όλη η οικογένεια της. Οι γονείς της, ο άνδρας της και το ένα από τα τρία παιδιά της. Έχασε τους γονείς της, ευτυχώς σώθηκε το παιδάκι και ο άνδρας της. Ζούσαμε κάθε μέρα δύσκολες ιστορίες. Αν λέγαμε προς τα έξω τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που δεν είχαν εμβολιαστεί θα είχαμε φράσει στο 95%", είπε συγκλονισμένη η κ. Παγώνη.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026

Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Παράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο

Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους

Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;

Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τι είναι οι "μπλε δράκοι" που σκορπούν τον τρόμο στις παραλίες της Ισπανίας;

Οι "μπλε δράκοι" εμφανίστηκαν ξανά στις ισπανικές ακτές, κλείνοντας παραλίες και προκαλώντας ανησυχία. Μικροσκοπικοί αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδεις, κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για τους λουόμενους.