
Όλα των ανεμβολίαστων δύσκολα
Δυσκολεύουν όλα για τους ανεμβολίαστους: Ταξίδια, εστιατόρια, εργασία και γυμναστήρια.
Η αυστηροποίηση των ελέγχων δυσκολεύει την καθημερινότητα αλλά και την ψυχαγωγία των ανεμβολίαστων. Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να πείσει όσους ακόμη το σκέφτονται να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα, πριν προσφύγει στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες. Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι διευκολύνσεις για τους πλήρους εμβολιασμένους με το πιστοποιητικό να αποτελεί "διαβατήριο" για τις διακοπές τους, την εργασία τους αλλά και τη διασκέδασή τους.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία έτσι ώστε το φθινόπωρο να μην επιστρέψουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και τα τοπικά lockdown. Άλλωστε η ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης "Δέλτα" στις περισσότερες χώρες του πλανήτη έχει προκαλέσει ανησυχία τους λοιμωξιολόγους που ήδη αρχίζουν να σκέφτονται την επιστροφή των περιοριστικών μέτρων στην περίπτωση που δεν αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα το ποσοστό των εμβολιασμένων.
Με rapid ή μοριακό τεστ στα νησιά
Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν για τελευταία φορά αυτό το Σαββατοκύριακο να ταξιδέψουν με αρνητικό self – test στα νησιά. Από την Δευτέρα 5 Ιουλίου όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν με πλοίο ή με αεροπλάνο προς τις νησιωτικές περιοχές θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ προκειμένου να μην υπάρξει κανένα περιθώριο ψευδής δήλωσης του αποτελέσματος καθώς τα τεστ γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε αντίθεση με τα self – test.
Παράλληλα όπως είναι λογικό αυξάνεται και το κόστος του ταξιδιού καθώς θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι πολίτες να πληρώσουν είτε το rapid είτε το PCR. "Αυτό το μέτρο για τις μετακινήσεις στα νησιά δεν είναι ένα μέτρο τιμωρίας, είναι ένα μέτρο ενθάρρυνσης του εμβολιασμού" δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη στο Mega υπενθυμίζοντας πως τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας. Οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί ήδη προς την κυβέρνηση ανάλογα μέτρα να ισχύσουν και για τις μετακινήσεις με ΚΤΕΛ ή με τρένο στην ηπειρωτική χώρα κάτι το οποίο αναμένεται να επανεξετάσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, όπως έχει δηλώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Εκτός των γηπέδων και μετρά στη διασκέδαση
Εκτός όμως από τις μετακινήσεις προς τα νησιά, στους ανεμβολίαστοι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους αθλητικούς αγώνες, στα "μεικτά" μπαρ, κέντρα διασκέδασης αλλά και εστιατόρια που θα υπάρξουν θα απαιτείται η προσκόμιση αρνητικού τεστ στους υπαλλήλους. Επίσης θα είναι όλοι καθήμενοι και με αποστάσεις ενώ και η πληρότητα του καταστήματος θα είναι σαφώς μικρότερη.
Αντιθέτως οι εμβολιασμοί θα ακολουθούν ρυθμούς κανονικότητας καθώς μέσω της ειδικής εφαρμογής και του QR code θα μπαίνουν στα γήπεδα κλειστά και ανοιχτά Παράλληλα στα "covid free" καταστήματα της εστίασης, αλλά και στα νυχτερινά μαγαζιά θα μπορούν να κάνουν ότι έκαναν και στην προ κορονοϊού εποχή ακόμα και να χορεύουν όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. "Στα καταστήματα που θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους θα επιτρέπεται και μη καθήμενοι και ο χορός, οπότε θα πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός" είπε χαρακτηριστικά.
Γυμναστική με μάσκα και τεστ στην εργασία
Οι πρώτες διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ήταν η κατάργηση των self – test για τους εργαζόμενους αλλά και η είσοδός τους στα γυμναστήρια χωρίς μάσκα. Στον αντίποδα όσοι ακόμα δεν έχουν επισκεφθεί το εμβολιαστικό κέντρο θα πρέπει να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για να μεταβούν στην εργασία τους, ενώ υποχρεούνται να φορούν μάσκα στο γυμναστήριο.
Στην κυβέρνηση απορρίπτουν το ενδεχόμενο να υπάρξει γενικό lockdown και ξεκαθαρίζουν πως στην περίπτωση που τεθεί μια περιοχή σε καραντίνα τότε δεν θα υπάρξουν μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις όπως γινόταν το προηγούμενο διάστημα σε ανάλογες περιπτώσεις καθώς, όπως τονίζουν, τώρα υπάρχει η επιλογή του εμβολίου την οποία όλοι θα πρέπει να ακολουθήσουν.
Από: Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026
Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο
Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους
Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;
Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤι είναι οι "μπλε δράκοι" που σκορπούν τον τρόμο στις παραλίες της Ισπανίας;
Οι "μπλε δράκοι" εμφανίστηκαν ξανά στις ισπανικές ακτές, κλείνοντας παραλίες και προκαλώντας ανησυχία. Μικροσκοπικοί αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδεις, κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για τους λουόμενους.