Έκτακτα μέτρα σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα για περιορισμό των κρουσμάτων

Τα νέα μέτρα για τη διασκέδαση - Φόβοι για νέα έκρηξη κρουσμάτων -Νέο μήνυμα αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός για τους εμβολιασμούς.

Γράφει: Esquire Editors 07 Ιουλίου 2021

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας αρχίζει να κάνει πλέον αισθητή την παρουσία του στην χώρα μας με την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους να αναζητούν τρόπους για να ανακόψουν τη διασπορά του κορονοϊού, αλλά παράλληλα να αυξήσουν την συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό, πριν να είναι πολύ αργά.

Ο πρωθυπουργός που θα παραστεί στις 9 το πρωί στα εγκαίνια του κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι αναμένεται να απευθύνει νέα έκκληση προς όσους ακόμη είναι επιφυλακτικοί να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο μέσος όρος ηλικίας έχει πέσει στα 27 έτη - Τα νέα μέτρα για τη διασκέδαση

Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού χτυπά κυρίως τις μικρές ηλικίες καθώς ο μέσος όρος ηλικίας έχει πέσει πλέον στα 27 έτη. Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων είναι ουσιαστικά ανοχύρωτη απέναντι στην πανδημία, καθώς δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο προστασίας γεμίζει τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Βλέποντας την αρνητική κατάσταση που αρχίζει να διαμορφώνεται ο πρωθυπουργός με την σύμφωνη γνώμη και των ειδικών αποφάσισε το πρώτο περιοριστικό μέτρο να αφορά τη διασκέδαση που αποτελεί εστία υπερμετάδοσης της νόσου. Από την Πέμπτη στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα όλοι θα είναι καθήμενοι σε αντίθετη περίπτωση τα πρόστιμα θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά.

Από την πρώτη κιόλας παράβαση μπαίνει "λουκέτο" στο κατάστημα για μία εβδομάδα, ενώ στην περίπτωση που επαναληφθεί το ίδιο γεγονός τρείς φορές θα αφαιρείται ακόμα και η άδεια λειτουργίας του μαγαζιού.

Πρόστιμα και μέσω των social

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης πως σε ένα κέντρο διασκέδασης θα μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο και εκ των υστέρων. Αυτό σημαίνει πως αν διαπιστωθούν παραβάσεις μέσω των αναρτήσεων που γίνονται στα social media ή από τα μέσα ενημέρωσης οι ποινές επιβάλλονται κανονικά.

"Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση" τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Φόβοι για πάνω από 2.000 κρούσματα

Τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν πως τα κρούσματα τα επόμενα 24ωρα θα κυμανθούν πάνω από τα 2000, ωστόσο είναι παρήγορο το γεγονός πως το υγειονομικό σύστημα ακόμα δεν πιέζεται καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχώς μειώνεται. Ειδικοί εκτιμούν πως οφείλεται στο γεγονός ότι οι νοσούντες ανήκουν κυρίως στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες και επίσης στο τείχος προστασίας που έχει διαμορφωθεί στις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους που οι περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν, η αυστηροποίηση των μέτρων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την πίεση που θα δεχθούν τα νοσοκομεία κάτι που θα αρχίσει να φαίνεται μετά από 10 ημέρες. Ήδη πάντως οι περιορισμοί που βρίσκονται στο τραπέζι είναι η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα, οι αυστηροποίηση των ελέγχων στις μετακινήσεις των ανεμβολίαστων με τα ΚΤΕΛ και τα τρένα, αλλά και η επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβολιασμοί: Προβληματίζουν οι 82 δήμοι με ποσοστό κάτω από το 35% - Ποιοι αναλαμβάνουν να πείσουν τους πολίτες

Επιστρέφει η ΕΛ.ΑΣ στους ελέγχους

Μετά από τα όσα είχαν διαδραματιστεί στη Νέα Σμύρνη, η αστυνομία αναμένεται να επιστρέψει στους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός χθες στο Μαξίμου που αποφασίστηκαν τα περιοριστικά μέτρα για τη διασκέδαση, συμμετείχε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης για 3.200 αστυνομικούς που αφορούσε τα θέματα επικοινωνιακής διαχείρισης αστυνομικών ελέγχων και ενίσχυσης επαφής με τον πολίτη. Παράλληλα ρόλο για την τήρηση των μέτρων των μέτρων θα έχει και η δημοτική αστυνομία κάτι στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε με τους δημάρχους.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.