Τα κρούσματα στις μικρότερες ηλικίες οδηγούν στον εμβολιασμό των παιδιών

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί υπέρ του εμβολιασμού όλων των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna

Γράφει: Esquire Editors 27 Ιουλίου 2021

Από την αρχή της επιδημίας του κορονοϊού έχει διαπιστωθεί ότι τα παιδιά νοσούν ήπια ή είναι ασυμπτωματικά. Εντούτοις, όπως και σε άλλες χώρες, έτσι και στην Ελλάδα, ένας μεγάλος αριθμός παιδιών έχει νοσηλευτεί τελικά, παρά την ήπια συμπτωματολογία που παρουσιάζουν.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών άναψε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό και των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών , για τα οποία η πλατφόρμα των ραντεβού, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ανοίγει Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Ειδικότερα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και την αυξανόμενη συνεχώς διασπορά της μετάλλαξης "Δέλτα", λαμβάνοντας υπ' όψιν και την διαθεσιμότητα των εμβολίων, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδότησε θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών με στόχο: Πρώτον, την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών. Δεύτερον, την διατήρηση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και των κοινωνικών δραστηριοτήτων των παιδιών και τρίτον, την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Σημειώνεται πως τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna έχουν λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για τους εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας 12-15 ετών στην Ευρώπη και είναι ασφαλή και ανοσογόνα, δηλαδή είναι ικανά να παράγουν αντισώματα. Η έγκριση και για τα δυο αυτά εμβόλια δόθηκε με βάση τις κλινικές μελέτες, στη Pfizer 2.260 παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και της Moderna 3.732 παιδιών.

Αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά

Από την επίσημη καταγραφή από τον ΕΟΔΥ, καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες μία ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην ηλικία την παιδική και την εφηβική. "Τα παιδιά και οι έφηβοι, ως γνωστόν, αποτελούν μία πηγή διασποράς του ιού στο περιβάλλον και κυρίως αυτοί που κινδυνεύουν είναι τα άτομα στο περιβάλλον που είναι ευάλωτα είτε διότι είναι ανεμβολίαστα, είτε διότι λόγω ηλικίας ή υποκείμενου νοσήματος έχουν μειωμένη ανοσοανταπόκριση στους εμβολιασμούς που πιθανώς έχουν κάνει" σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

"Τα παιδιά ως πηγές διασποράς του ιού είναι και τα αίτια των επιδημικών εξάρσεων στα σχολεία. Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις και σε μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων" συμπλήρωσε.

Τα ραντεβού θα κλείνονται από την πλατφόρμα "emvolio.gov.gr" με κωδικούς taxisnet, από οποιονδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί ή στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενοι από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Από: Thetoc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σε οριακή κατάσταση το σύστημα υγείας του Αφγανιστάν

Το ντόμινο της αποχώρησης των χορηγών του μεγαλύτερου προγράμματος υγείας.

Το προφίλ των αντιεμβολιαστών

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, 4 στους 10 Ελληνες δεν έχουν την πρόθεση να εμβολιαστούν.

Κορονοϊός: 2.329 νέα κρούσματα

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων κορονοϊού εκτιμάται σε 0.97.

Ποια είναι η Rocket που προστίθεται στον χάρτη του online delivery

Yπογράφει μάλιστα συμβάσεις αορίστου χρόνου με τους ανθρώπους που θα εργαστούν ως τροφοδιανομείς.

Το AUKUS και τι ακριβώς σημαίνει για την Ευρώπη

Τι ισχύει με το σύμφωνο ασφάλειας μεταξύ της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Άρειος Πάγος εναντίον αντιεμβολιαστών

Το αστείο με τους ΨΕΚ παρατράβηξε και πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη.