Το ιστορικό ρεκόρ θανάτων του 2021
Πάνω από 130.000 νεκροί στις ηλικίες άνω των 40 ετών.
Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από τη στατιστική των θανάτων που συλλέγουν και επεξεργάζονται τα ληξιαρχεία της χώρας αλλά και η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Και οι δύο στατιστικές δείχνουν ότι οδεύουμε ολοταχώς σε ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ τουλάχιστον εν καιρώ ειρήνης.
Πριν από λίγες εβδομάδες, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι στις πρώτες 26 εβδομάδες του έτους, καταγράφηκαν 69.275 θάνατοι και αυτή είναι η χειρότερη επίδοση της χώρας για όλη την περίοδο από το 2015 μέχρι σήμερα.
Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε αύξηση 7,39% σε σχέση με το 2020 κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι χάθηκαν περίπου 5.000 άνθρωποι περισσότεροι κατά τις πρώτες 26 εβδομάδες του 2021 συγκριτικά με τις πέντε πρώτες εβδομάδες του 2020.
Αύξηση θανάτων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 40-45 ετών
Μάλιστα, τα επιμέρους στοιχεία δείχνουν ότι καταγράφεται αύξηση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 40-45 ετών. Οι χειρότερες επιδόσεις καταγράφηκαν κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 70-74 (με αύξηση 910 θανάτων) στους 65 έως 69 (με 660 επιπλέον θανάτους) και στους άνω των 90 με 773 επιπλέον θανάτους.
Σε συνέχεια των ανησυχητικών ευρημάτων της ΕΛΣΤΑΤ έρχονται τα στοιχεία των ληξιαρχείων. Καλύπτουν την περίοδο και του Ιουλίου (δηλαδή όλο το 7μηνο) και καταγράφουν 81.994 θανάτους έναντι μόλις 48.756 γεννήσεων στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Το ιστορικό αρνητικό ρεκόρ όσον αφορά στον αριθμό των θανάτων, καταγράφηκε το 2020 με τα στοιχεία των ληξιαρχείων να κάνουν λόγο για 131.839 θανάτους έναντι 85.605 γεννήσεων. Για 132.966 θανάτους κάνουν λόγο και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε καταγραφεί αριθμός θανάτων μεγαλύτερος των 130.000 σε έναν χρόνο. Το ρεκόρ καταρρίφθηκε για πρώτη φορά το 2020 και τώρα φαίνεται θα καταρριφθεί εκ νέου και το 2021.
Από: Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Εξαντλείται το οξυγόνο της Γης-πόσο χρόνο έχουμε
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η ατμόσφαιρα της Γης δεν θα μείνει για πάντα όπως τη γνωρίζουμε. Το οξυγόνο μειώνεται και η ισορροπία του πλανήτη δείχνει πιο εύθραυστη από ποτέ.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτό είναι το πιο απομονωμένο μέρος στον πλανήτη
Κάπου στον Ειρηνικό, 2.600 χιλιόμετρα μακριά από κάθε ξηρά, υπάρχει ένα σημείο που μοιάζει βγαλμένο από μυθιστόρημα. Το Σημείο Νέμο, το πιο απομονωμένο μέρος στη Γη, είναι το "νεκροταφείο" του Διαστήματος.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΣτη Microsoft το 27% της OpenAI, 'μαμάς' του ChatGPT
Η OpenAI αλλάζει ριζικά: από μη κερδοσκοπικός οργανισμός σε δημόσια εταιρεία με σκοπό το όφελος όλων. Η Microsoft αποκτά το 27%, ενώ ο Sam Altman προετοιμάζει το έδαφος για τη μετατρέψει σε εισηγμένη.
Γραφει Παυλος Κρουστης30 Under 30: Αυτή είναι η ελληνική λίστα του Forbes
30 ονόματα και άλλα τόσα success stories που είναι αναμφισβήτητα παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι θέλουν να διαπρέψουν στον τομέα τους. Το Forbes και φέτος, αναδεικνύει αυτόφωτους νέους κάτω των 30 ετών που αποτελούν έμπνευση για όλους μας.
Τι απάτη είναι πάλι αυτό το Shimming και πώς δε θα σου αδειάσει τον τραπεζικό σου λογαριασμό
Shimming: Η νέα απάτη στα ATM που αδειάζει λογαριασμούς και πώς θα προστατευτείτε
Γραφει Νικη ΚοντομηναΗ πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας - Eίναι ντράμερ και λατρεύει το heavy metal
Η Σανάε Τακαΐτσι έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Μια συντηρητική, αποφασιστική φιγούρα με απρόσμενο πάθος για τη μουσική και τα ντραμς.
Γραφει Τιμος Σαλαμες