Κορονοϊός: 2.422 νέα κρούσματα

Από τους 364 διασωληνωμένους οι 330 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Γράφει: Esquire Editors 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ανησυχητική παραμένει η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, με το ενδιαφέρον των ειδικών να εστιάζεται στο άνοιγμα των σχολείων και τον αντίκτυπο που θα έχει στη διασπορά, στη μετάλλαξη Δέλτα που εξαπλώνεται αλλά και στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα σήμερα ανέρχονται σε 2.422, 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα 24ωρο και 364 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, τα κρούσματα ήταν 2.919, οι διασωληνωμένοι 369 και οι θάνατοι 31, ενώ ακριβώς πριν μία εβδομάδα στις 8 Σεπτεμβρίου οι μολύνσεις ήταν 2.198, οι διασωληνωμένοι 390 και οι θάνατοι 37.

Κορονοϊός: 2.422 νέα κρούσματαiStock

Δήλωση έκπληξη από Αρκουμανέα: Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση

Στο μεταξύ, έκπληξη προκαλεί η δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ στον ΣΚΑΙ, ότι η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε ύφεση και όλοι οι δείκτες καταγράφουν αποκλιμάκωση. Η δήλωση έρχεται φαινομενικά σε αντίθεση με τα στοιχεία που δημοσιεύονται, αλλά προφανώς αποδίδει τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων και δημιουργεί ελπίδες για την εξέλιξη.

Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι την περασμένη εβδομάδα η μείωση στα κρούσματα ανήλθε στο 24% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν.

Και πρόσθεσε ότι δεν επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις ακόμα και για 10.000 κρούσματα μετά τις διακοπές και υπογράμμισε ότι στον έλεγχο της πανδημίας βοηθά η διενέργεια των πολλών τεστ.
Ωστόσο, ο κ Αρκουμανέας, στην ίδια συνέντευξη, υπογράμμισε ότι κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ισχύσει τις επόμενες εβδομάδες και ποια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας τώρα που αρχίζουν τα σχολεία, ενώ δήλωσε ότι στις ηλικίες από 0-17 ετών ανήκει το 20 έως και το 25% των νέων κρουσμάτων.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων αλλά και της συνέχισης των εμβολιασμών, λέγοντας ότι κάθε μέρα γίνονται κάποιες δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμοί και μπορούν να πειστούν ακόμα περισσότεροι να εμβολιαστούν.

Από: Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani

Μια από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές προσωπικότητες της ιταλικής μόδας παγκοσμίως, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.

Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026

Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Παράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο

Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους

Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;

Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;

Γραφει Τιμος Σαλαμες