Κορονοϊός: 2.255 νέα κρούσματα

Συνολικά 14.394 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 17 Σεπτεμβρίου 2021

Αυξητικές τάσεις αναμένονται στα κρούσματα του κορονοϊού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι οποίοι κάνουν λόγο ακόμη και για 4.000 ημερήσιες μολύνσεις από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά.

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα ανέρχονται σε 2.255, ενώ 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο. Την ίδια ώρα, 352 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, τα κρούσματα ήταν 2.322, οι διασωληνωμένοι 359 και οι θάνατοι 42, ενώ ακριβώς πριν μία εβδομάδα στις 10 Σεπτεμβρίου οι μολύνσεις ήταν 2.132, οι διασωληνωμένοι 378 και οι θάνατοι 32.

Κορονοϊός: 2.255 νέα κρούσματαiStock

Σαρηγιάννης: Περιμένουμε κοντά στα 4.000 κρούσματα τέλος Σεπτεμβρίου

"Περιμένουμε μια αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 4.000 κρούσματα ημερησίως, στο τέλος του μήνα. Θα οφείλεται εν μέρει στα σχολεία και στο γεγονός της επιστροφής του αστικού πληθυσμού στις πόλεις ενεργά", είναι η εκτίμηση που έκανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

"Είμαστε σε μια πτωτική πορεία από τις αρχές του Σεπτεμβρίου και σε μια σταθεροποίηση τις τελευταίες 4-5 ημέρες. Τις τελευταίες δύο, έχουμε αρχίσει μια αυξητική πορεία, αλλά περιμένουμε πιο καθαρή εικόνα από τις 20 του μηνός και μετά, όπου περιμένουμε να δούμε τον πραγματικό αριθμό αναπαραγωγής, πόσους δηλαδή μπορεί να επιμολύνει ένας φορέας, αν ξεπερνά την μονάδα. Αυτός είναι ο τυπικός ορισμός της αυξητικής πορείας, να είναι πάνω από την μονάδα και φαίνεται πως ανεβαίνει γρήγορα. Σήμερα είναι στο 0,94, χθες ήταν 0,91 και την Τετάρτη ήταν στο 0,88".

Όσον αφορά στον λόγο που δεν επαληθεύτηκαν επακριβώς οι προβλέψεις σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων στα τέλη του καλοκαιριού, ήταν τα πολλά τεστ εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης.

"Ο μεγάλος αριθμός των τεστ μας δείχνει μεν πολλά κρούσματα αλλά περιορίζει και την διασπορά. Είναι ένας πολύ καλός μηχανισμός για έλεγχο της διασποράς και αποτελεί και την στρατηγική που ακολούθησαν χώρες όπως η Ν. Κορέα, η Ν. Ζηλανδία, η Αυστραλία που είχαν πολύ καλή επίδοση στο ζήτημα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Τώρα καταφέρνουμε και το κάνουμε. Έχουμε ένα καλύτερο μείγμα από ποτέ, συνδυάζοντας και αυξημένο αριθμό σελφ τεστ και εργαστηριακών".

Τα μοντέλα δείχνουν ότι χωρίς έναν ικανό ρυθμό εμβολιασμού το φθινόπωρο θα είναι από αβέβαιο έως δύσκολο και το πώς θα εξελιχθεί η αναμενόμενη αύξηση θα εξαρτηθεί από τους εμβολιασμούς. "Εάν φτάσουμε στο 63% του πληθυσμού θα έχουμε μια πιο ήπια διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου", εκτίμησε ο κ. Σαρηγιάννης.

Από: Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.