Κορονοϊός: 2.126 νέα κρούσματα

Συνολικά 14.505 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 20 Σεπτεμβρίου 2021

Στραμμένο στην πορεία της πανδημίας είναι το ενδιαφέρον των ειδικών, την ώρα που αναμένεται ο αντίκτυπος στη διασπορά του κορονοϊού από το άνοιγμα των σχολείων και η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να σαρώνει, με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ακόμη και για 4.000 - 4.500 ημερήσιες μολύνσεις από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα κρούσματα σήμερα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα σήμερα ανέβηκαν στα 2.126, οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν ελαφρώς στους 342 ενώ 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μία μέρα. Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, τα κρούσματα ήταν 1.305, οι διασωληνωμένοι 348 και οι θάνατοι 33, ενώ ακριβώς πριν μία εβδομάδα στις 13 Σεπτεμβρίου οι μολύνσεις ήταν 1.608, οι διασωληνωμένοι 379 και οι θάνατοι 51.

Κορονοϊός: 2.126 νέα κρούσματαiStock

Καπραβέλος: Στη ΜΕΘ ένας μπαίνει, άλλος βγαίνει - Φόβοι ακόμη και για οριζόντια μέτρα

Την ανησυχία του για την πανδημία του κορονοϊού εξέφρασε στην εκπομπή o διευθυντής της Β' ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. "Ανησυχώ πάρα πολύ. Στη ΜΕΘ ένας μπαίνει, άλλος βγαίνει", είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Open.

"Η απειλή είναι ότι εμείς οι γιατροί της πρώτης γραμμής πάμε να καταστρέψουμε τους Έλληνες. Βρίσκουμε τείχος μπροστά μας για να επεκτείνουμε τους εμβολιασμούς. Οι υγειονομικές ανάγκες είναι τεράστιες", σημείωσε.

"Είναι αδιανόητη κάθε άρνηση συμμόρφωσης με τους ιατρικούς επιστημονικούς κανόνες. Δεν ξέρουμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να πείσουμε τους ανθρώπους. Οι εξελίξεις θα είναι ντόμινο, θα αναγκαστούμε να πάρουμε και οριζόντια μέτρα. Είμαστε έρμαιο του καθένα που αρνείται να διασωληνωθεί".

Από: Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης