Άρειος Πάγος εναντίον αντιεμβολιαστών

Το αστείο με τους ΨΕΚ παρατράβηξε και πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Γράφει: Esquire Editors 22 Σεπτεμβρίου 2021

Σε άμεσες, εντός αυτοφώρου συλλήψεις, όσων επιτίθενται φραστικά ή με μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών που προσπαθούν να εφαρμόσουν τον νόμο για την είσοδο με self test και μασκες των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα, εντέλλονται οι εισαγγελίες της χώρας.

Η παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή προς όλους τους εισαγγελείς, ορθώνει ένα τείχος προστασίας για τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίσουν αντιεμβολιαστές γονείς καθημερινά. Με μηνύσεις και φραστικά ή άλλα επεισόδια.

Ουσιαστικά ο κ. Ζαχαρής ζητεί από τους εισαγγελείς να διατάσσουν άμεση σύλληψη αυτού που διαπράττει ποινικό αδίκημα

Τα αδικήματα αυτά είναι:

- Διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας

- Απόπειρα παράνομης βίας

- Απειλή

Πρόκειται για συμπεριφορές αντιεμβολιαστών – αρνητών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και οι οποίοι με μηνύσεις στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που προσπαθούν ντα τηρήσουν τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία, όπως ο νόμος ορίζει. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής ζητεί από τους συναδέλφους του να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα αν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει . Τους καλεί δε, λόγω της σοβαρότητας των υπόθεσης η παρέμβασή τους να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επέκταση

Το θέμα ήρθε στη Βουλή με ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου που καυτηρίασε το γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Είναι όμως προφανές πως μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς αφού κάθε εισαγγελική παραγγελία αφορά κάθε δραστηριότητα της ανθρωπινής συμβίωσης.

Συνεπώς, δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στους γιατρούς τους νοσηλευτές που δέχονται επίσης ένα ασφυκτικό κυνηγητό από τους αντιεμβολιαστές, με απειλές και δημόσιες διαπομπεύσεις στα social media ή ακόμα και με δικαστικές ενέργειες σε βάρος τους.΄

Από: Capital.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.