Κορονοϊός: 2.383 νέα κρούσματα

Συνολικά 15.177 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 11 Οκτωβρίου 2021

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται για άλλη μία ημέρα οι αριθμοί του κορονοϊού, με τη διασπορά να είναι εκτεταμένη και τις ημερήσιες μολύνσεις να βρίσκονται σταθερά σε τετραψήφια νούμερα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα στη χώρα σήμερα έφτασαν τα 2.383, από χθες έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι ενώ 331 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, Κυριακή 10 Οκτωβρίου, οι ημερήσιες μολύνσεις ανέρχονταν σε 1.358, οι θάνατοι ήταν 30 και οι διασωληνωμένοι 333.

Ακριβώς πριν μία εβδομάδα, τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, τα κρούσματα ήταν 2.125, οι θάνατοι 36 και οι διασωληνωμένοι 342.

Κορονοϊός: 2.383 νέα κρούσματαiStock

Προειδοποίηση Τζανάκη: Πάνω από 3.000 θάνατοι έως τις γιορτές αν δεν ξεπεράσουμε το 65% των εμβολιασμών

Μέχρι τις γιορτές θα έχουμε τρεις χιλιάδες επιπλέον θανάτους, και θα πέσουμε σε λιγότερους μόνο αν ξεπεράσουμε το 65 με 70% εμβολιαστική κάλυψη, προειδοποίησε o Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.

"Αν δεν πιάσουμε το 65% με 67% κάλυψη προβλέπουμε πάνω από 800 θανάτους κάθε μήνα τους επόμενους μήνες" πρόσθεσε ο καθηγητής.

"Σχεδόν όλοι θα μολυνθούν τους επόμενους μήνες, όσο περνάει η φυσική ανοσία μαζί με την μικρή τεχνητή ανοσία των εμβολιασμών ελπίζω αυτό θα κατασταλεί, αλλά μέχρι τότε θα έχουμε αυτή την εκατόμβη αν δεν σπεύσουμε να εμβολιαστούμε", είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

"Θα ήμουν ευχαριστημένος αν είχαμε 65% και πάνω εμβολιαστική κάλυψη. Πολλές χώρες άνοιξαν μετά το 65% κάλυψη, και φαίνεται ότι τα πράγματα δεν έχουν επιδεινωθεί. Αν τηρήσουμε τα μέτρα, τότε δεν περιμένουμε μεγάλο αποτύπωμα, τηρουμένων των αναλογιών. Αν όμως το μέτρο καταστρατηγηθεί και δεν έχουμε προσεκτικούς ελέγχους, αναμιχθούν ανεμβολίαστοι με εμβολισμένους, θα έχουμε πρόβλημα".

Από: Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

O Nicolas Sarkozy μπήκε φυλακή - Το χρονικό της σύλληψής του

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εξακολουθεί να δηλώνει αθώος αναφορικά με το σκάνδαλο της εγκληματικής συνωμοσίας για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από τον Muammar Gaddafi, για την οποία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα

Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.

Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn

Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.

Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'

Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής

Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.

Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε

Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες