Κορονοϊός: Εκτόξευση με 3.739 νέα κρούσματα
Θεαματική άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι.
Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, αφού τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός τους έχει ανέβει κατακόρυφα, όπως αποτυπώνεται στις ημερήσιες εκθέσεις. Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα σήμερα είναι 3.739, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 29 συμπολίτες μας, ενώ 356 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 312 (87.64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 44 (12.36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.253 ασθενείς.
Χθες, Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.164 νέα κρούσματα ενώ συνολικά οι μολύνσεις στη χώρα ανέρχονταν σε 697.033 από την αρχή της πανδημίας. Οι νεκροί που ανακοινώθηκαν ήταν 43, ενώ 347 ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι.
Ακριβώς πριν από μία εβδομάδα, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, τα κρούσματα ανέρχονταν σε 3.065, οι θάνατοι ήταν 32 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς 336.
Τσακρής: Φόβοι για 5.000 κρούσματα ημερησίως - Δύσκολος ο χειμώνας λόγω χαμηλού ποσοστού εμβολιασμών
"Περιμένουμε να έχουμε αύξηση κρουσμάτων καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα", προσειδοποίησε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, εκτιμώντας ότι μπορεί να φτάσουμε και τα 5.000 κρούσματα ημερησίως.
"Το θέμα είναι να είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση και όχι ο αριθμός των κρουσμάτων", τόνισε ο κ. Τσακρής στον ΣΚΑΪ επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και έχουμε και ένα σύστημα Υγείας μέσα στις αδυναμίες που έχει, εκεί σίγουρα θα χρειαστούν μέτρα.
"Θα είναι δύσκολος χειμώνας λόγω χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού", συμπλήρωσε.
Ο κ. Τσακρής επισήμανε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι ελευθερία "βγήκαμε και τελειώσανε όλα" αλλά γίνεται για να προστατεύσουμε τις ζωές μας καθώς ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να γίνει ενδημικό.
Για το αντιγριπικο εμβόλιο ανέφερε ότι "σε αυτή τη φάση προέχει η τρίτη δόση για τον covid γιατί θα παίξει σημαντικό ρόλο" και πρόσθεσε ότι "τα εμβόλια μπορούν να γίνουν μαζί, ωστόσο στην παρούσα φάση προέχει η προστασία από τον κορονοϊό".
Από: Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ο Donald Trump δημοσίευσε βίντεο με τους Barack και Michelle Obama ως πιθήκους (video)
Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μαλωμένος με την πολιτική ορθότητα, αλλά εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο ρατσισμό. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο Truth Social προκάλεσε σάλο διότι λοιδορεί το ζεύγος Obama.
Σε άλλα νέα, έφηβοι εκτελούνται στη Βόρεια Κορέα επειδή βλέπουν Squid Game και ακούν K-Pop
Οι καταθέσεις αναφέρουν επίσης ότι μαθητές αναγκάζονταν να παρακολουθούν δημόσιες εκτελέσεις ως μέρος της λεγόμενης "ιδεολογικής εκπαίδευσης", του στυλ δες τι θα σου συμβεί αν δε συμμορφωθείς.
Αυτό το νησί αλλάζει χώρα κάθε εξάμηνο
Υπάρχει ένα νησί στην Ευρώπη που ζει με δύο ημερολόγια και δύο διοικήσεις. Μικρό, ακατοίκητο και σχεδόν άγνωστο, κουβαλά μια ιστορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.
Γραφει Τιμος Σαλαμες"Θα χάσει η Γη τη βαρύτητά της"; Η NASA απαντά στη viral θεωρία
Μια παράξενη θεωρία για τη βαρύτητα της Γης έγινε viral και προκάλεσε ανησυχία. Τι υποστηρίζει, πώς εξαπλώθηκε και γιατί ένα αστρονομικό γεγονός μπήκε στο στόχαστρο.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςMLS: Επανεμφάνιση της ελληνικής τεχνολογικής εταιρείας
Μια νέα εταιρεία με το όνομα MLS ARTIFICIAL INTELLIGENCE εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που το παρελθόν της MLS Πληροφορική συνεχίζει να βαραίνει.
Γραφει Τιμος Σαλαμες
