Έως και 100.000 ευρώ φέρνουν οι αλλαγές στη φορολοταρία

50.000, 20.000, 5000 και 1000 ευρώ θα μοιράζονται οι τυχεροί των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Γράφει: Esquire Editors 20 Ιανουαρίου 2022

"Πληρώστε με κάρτα ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού και κερδίστε πλούσια δώρα". Το υπουργείο Οικονομικών έκανε πράξη την πρόθεσή του να αλλάξει ριζικά το καθεστώς της λεγόμενης φορολοταρίας και από τον Φεβρουάριο, ενεργοποιεί τα λιγότερα μεν, αλλά σαφώς πιο πλούσια δώρα που θα κληρώνονται στους τυχερούς.

Από τον Φεβρουάριο, η ΑΑΔΕ που έχει και την ευθύνη διενέργειας των κληρώσεων, δεν θα μοιράζει 1000 ευρώ κάθε μήνα σε 1000 τυχερούς.

Ένας τυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ, πέντε τυχεροί από 20.000 ευρώ, 50 τυχεροί από 5000 ευρώ και 500 τυχεροί από 1000 ευρώ. Οι "λαχνοί" θα είναι και πάλι συνάρτηση της αξίας των ηλεκτρονικών πληρωμών ενώ για τους τυχερούς τα χρήματα θα κατατίθεται αυτομάτως στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Μια φορά τον χρόνο, θα πραγματοποιείται μια μεγάλη κλήρωση –τον Δεκέμβριο για να έχει και χαρακτήρα… πρωτοχρονιάτικου λαχείου- και σε αυτήν 12 τυχεροί θα κερδίζουν από 100.000 ευρώ.

Η αλλαγή στα έπαθλα της φορολοταρίας δεν θα είναι το μόνο μέτρο στην κατεύθυνση της τόνωσης των πληρωμών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Η στρατηγική επιλογή να γίνει το χρήμα "ηλεκτρονικό" ώστε να μειωθεί η φοροδιαφυγή από τον ΦΠΑ θα στηριχτεί και με τις εκπτώσεις φόρου για την διενέργεια συγκεκριμένων πληρωμών με κάρτα. Πρόκειται για πληρωμές σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες οι οποίες θα "αποκαλυφθούν" μέχρι το τέλος του μήνα.

Ποιες θα είναι οι εκπτώσεις φόρου; Θα εξαρτάται από το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος:

1. Για χαμηλές αποδοχές στα όρια του αφορολογήτου δεν θα υπάρχει κανένα οικονομικό κίνητρο.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn

Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.

Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'

Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής

Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.

Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε

Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του

Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.

Υποχρεωτικό από 1η Νοεμβρίου το IRIS για τις επιχειρήσεις

Από την 1η Νοεμβρίου, όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δέχονται πληρωμές μέσω IRIS, αλλιώς κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα. Το σύστημα αλλάζει ριζικά τις συναλλαγές στην Ελλάδα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες