Ταϊλάνδη: Η τρίτη φάση της επιχείρησης διάσωσης πηγαίνει τέλεια
Φήμες θέλουν να έχει απεγκλωβιστεί το 11ο αγόρι και να μένει ακόμα το 12ο και ο προπονητής.
Η τρίτη φάση της επιχείρησης διάσωσης στον λαβύρινθο μισοπλημμυρισμένων σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη, με σκοπό να βγουν τα εναπομείναντα αγόρια και ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου τους, άρχισε νωρίτερα σήμερα, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.
Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, δύο παιδιά, το ένατο και το δέκατο, εθεάθησαν να μεταφέρονται με φορείο έξω από το σπήλαιο, επομένως μένουν να απεγκλωβιστούν τα υπόλοιπα δύο παιδιά και ο άνδρας.
11th boy is being rescued now! just the 12th boy and the coach remaining! #ThaiCaveResue pic.twitter.com/MEfYKoeT5K
— 💧 myg (@m03y09g93) July 10, 2018
Ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν διευκρίνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι η νέα φάση της επιχείρησης, που η αποστολή ελπίζει πως θα είναι και η τελευταία, άρχισε περί τις 10:08 τοπική ώρα (στις 06:08 ώρα Ελλάδας).
"Και οι πέντε θα βγουν ταυτόχρονα σήμερα", πρόσθεσε, εν μέσω επευφημιών και κραυγών χαράς από τους δημοσιογράφους και μέλη της αποστολής διάσωσης.
Συνολικά 19 μέλη της αποστολής διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης αλλά και ξένοι ειδικοί, έχουν μπει στον δαίδαλο των πλημμυρισμένων σπηλαίων.
Η επιχείρηση είχε πλέον ακόμα πιο επείγουσα φύση, καθώς μετεωρολόγοι προέβλεπαν βροχοπτώσεις στην περιοχή όπου βρίσκονται παγιδευμένα τα εναπομείναντα παιδιά κι ο προπονητής της ομάδας τους.
H πορεία που ακολουθούν οι διασώστες
Damn, awesome graphics of the route #thaicaverescue pic.twitter.com/LNzB3ZGPdu
— Andre (@ndre007) July 10, 2018
"Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο", ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
"Θα χάσει η Γη τη βαρύτητά της"; Η NASA απαντά στη viral θεωρία
Μια παράξενη θεωρία για τη βαρύτητα της Γης έγινε viral και προκάλεσε ανησυχία. Τι υποστηρίζει, πώς εξαπλώθηκε και γιατί ένα αστρονομικό γεγονός μπήκε στο στόχαστρο.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςMLS: Επανεμφάνιση της ελληνικής τεχνολογικής εταιρείας
Μια νέα εταιρεία με το όνομα MLS ARTIFICIAL INTELLIGENCE εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που το παρελθόν της MLS Πληροφορική συνεχίζει να βαραίνει.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΓιατί έχει γίνει viral o πρωθυπουργός του Καναδά
Ο πρωθυπουργός του Καναδά μίλησε στο Νταβός με τρόπο που σπάνια ακούμε από εν ενεργεία ηγέτες. Μια ομιλία που έσπασε τη διπλωματική ρουτίνα και άνοιξε δύσκολες συζητήσεις.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΜία πρώτη ματιά στο νέο, υπερσύγχρονο δίκτυο καταστημάτων της Allwyn
Μοντέρνα καταστήματα, συναρπαστικές εμπειρίες, αλλά οικεία διάδραση και περιβάλλον επιφυλάσσει η μετάβαση του δικτύου ΟΠΑΠ και PLAY στην εποχή της Allwyn.
Τι κρύβεται πίσω από το ενδιαφέρον του Τραμπ για τη Γροιλανδία
Γιατί ο Τραμπ θέλει οπωσδήποτε την Γροιλανδία και τι κρύβεται πίσω από αυτήν την εμμονική απαίτηση.