Το βίντεο της ημέρας: "Κάνε τη διαφορά, άλλαξε συνήθειες, σεβάσου τη ζωή"

Η μικρού μήκους ταινία "Ο αδερφός μου" του #RespectLife έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 11 Δεκεμβρίου 2018

Το πλάνο ανοίγει: Ένας νεαρός με κουκούλα κρατά έναν σιδερένιο λοστό και σπάει ό,τι βρει μπροστά του -αυτοκίνητα, καρέκλες, τραπέζια- σε ένα πολυσύχναστο δρόμο, ενώ οι περαστικοί προσπαθούν να τον σταματήσουν. Όταν τον πιάνουν τον γρονθοκοπούν.

Στην επόμενη σκηνή, τον βλέπουμε ξυλοκοπημένο στο κρατητήριο. Τι έχει συμβεί; Προς τι όλο αυτό το βίαιο ξέσπασμα του μικρού ταραχοποιού; Το flashback δίνει την απάντηση και μαζί μια γερή γροθιά στο στομάχι μας.

Είναι ο αδερφός ενός ανάπηρου κοριτσιού, που καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην μετακίνησή τους οι άνθρωποι με αναπηρικό καροτσάκι μέχρι που ένα αυτοκίνητο παρασύρει την αδερφή του και την τραυματίζει παρολίγον θανάσιμα. Το πλάνο κλείνει. 

Αυτό είναι το πιο ευαίσθητο, ανθρώπινο και εξοργιστικό βίντεο που θα δεις σήμερα, αύριο, μεθαύριο. Είναι η μικρού μήκους ταινία με τίτλο "Ο αδερφός μου", που αποτελεί ιδέα και δημιουργία του #RespectLife.

Τι είναι το #RespectLife

Ο διαδικτυακός τόπος #RespectLife αποτελεί μία πλατφόρμα που έχει ως σκοπό να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει όλους, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα κατά τη μετακίνησή τους στους ελληνικούς δρόμους: ανύπαρκτα πεζοδρόμια για τα άτομα που κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι, οδηγοί που μπλοκάρουν με τα οχήματα και τα μηχανάκια τους τις ράμπες, καφετέριες που παρεμποδίζουν τη διάβαση, ελλιπής χωροταξία.

Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη, το Οινοποιείο Μανουσάκη, η Παγκρήτια Ένωση Αμερικής (Pancretan Association of America/PAA) και η εταιρεία παραγωγής βίντεο Indigo View συνένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την μικρού μήκους ταινία "Ο αδερφός" μου (διάρκειας 4-5 λεπτών), σε σκηνοθεσία του Τεό Παπαδουλάκη, που γύρισε το 2010 την τηλεοπτική σειρά "Το Νησί".

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα τους, τα μέλη του #RespectLife: "Θέλουμε να δείξουμε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά αλλάζοντας τις συνήθειές του και απαιτώντας καλύτερα πρότυπα από την κοινότητά του".


Σκηνοθεσία: Τεό Παπαδουλάκης
Σενάριο: Παναγιώτης Παπουτσάκης
Παραγωγή: Δημήτρης Ξενάκης, Αλεξάνδρα Μανουσάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης
Σκηνογραφία: Douglas Foote
Παραγωγή: Indigo View Productions

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pablo Escobar ακόμα αποτελεί πρόβλημα για τους ιπποπόταμους στην Κολομβία

25 χρόνια μετά τον θάνατο του βασιλιά της κόκας, τα κατοικίδιά του είναι ακόμη εκεί.