Κορονοϊός: 3 νέα κρούσματα, 175 συνολικά οι θάνατοι στην Ελλάδα

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Γράφει: Esquire Editors 28 Μαΐου 2020

Το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει 3 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 2.906. Το 55,2% των προσβληθέντων είναι άνδρες, ενώ από το σύνολο των κρουσμάτων 630 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.658 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός. Υπάρχουν 16 διασωληνωμένοι ασθενείς, από τους οποίους 4 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 81,2% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Στα ευχάριστα νέα της ημέρας, 102 συμπολίτες μας ξέφυγαν από τον κίνδυνο και βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές

Αυτή τη στιγμή μετράμε 175 συνολικά θανάτους (2 καταγεγραμμένους θανάτους σήμερα), στην πλειονότητά τους άντρες, ενώ οι νεκροί ήταν σχεδόν όλοι τους (94.8%) ηλικιωμένοι άνθρωποι ή άνθρωποι που έπασχαν από επικείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 76 έτη. Τέλος, έχουν ελεγχθεί στη χώρα πάνω από 170.467 κλινικά δείγματα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ανάσα. Ή μήπως όχι;

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd δεν ήταν μία άτυχη στιγμή. Είναι μία φρικιαστική γενίκευση που βάζει σε κίνδυνο όποιον είναι "διαφορετικός".

Στη Μινεάπολη ξεχειλίζει η οργή για τη δολοφονία του George Floyd

Φωτιές, διαδηλώσεις, λεηλασίες και σκηνές χάους για τρίτη ημέρα μετά τη δολοφονία του αφρομερικανικού από αστυνομικό.