Τι συνέβη και ο Jeff Bezos πούλησε 1 εκ. μετοχές της Amazon

Μιλάμε για μετοχές αξίας 3,1 δισ. δολαρίων.

Γράφει: Esquire Editors 07 Αυγούστου 2020

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, προέβη στις αρχές Αυγούστου στην πώληση 1 εκατ. μετοχών του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου, αξίας 3,1 δισ. δολαρίων, όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Από την πώληση, και μετά την αφαίρεση των φόρων, ο δισεκατομμυριούχος θα βάλει στην τσέπη το ποσό των 2,4 δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη μεγάλη πώληση μετοχών από τον επικεφαλής της Amazon είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, όταν πούλησε μετοχές της εταιρείας αξίας 1,7 δισ. δολαρίων.

Το Forbes εκτιμά ότι η καθαρή περιουσία του Μπέζος ανέρχεται στο ποσό των 188,2 δισ. δολαρίων και παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Επί του παρόντος δεν είναι σαφές για ο Μπέζος προέβη στην πώληση των εν λόγω μετοχών. Ωστόσο, το 2017, ο ιδρυτής της Amazon είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι σκοπεύει να εκποιεί μετοχές της εταιρείας αξίας 1 δισ. δολαρίων κάθε χρόνο προκειμένου να χρηματοδοτεί τη Blue Origin, τη διαστημική εταιρεία που έχει δημιουργήσει.

Έκτοτε, βέβαια, έχει αναλάβει και άλλες δεσμεύσεις. Τον Σεπτέμβριο δεσμεύτηκε να διαθέσει το ποσό των 2 δισ. δολαρίων στο Bezos Day One Fund, το ταμείο που συνέστησε με σκοπό να χρηματοδοτήσει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίζουν άστεγες οικογένειες, αλλά και για τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου νηπιαγωγίας, εμπνευσμένο από το σύστημα Μοντεσόρι. Από τότε, ο Μπέζος έχει ήδη δωρίσει σχεδόν 200 εκατ. δολάρια σε ΜΚΟ που βοηθούν άστεγες οικογένειας.

Επιπλέον, τον Φεβρουάριο δεσμεύτηκε να δωρίσει ποσό 10 δισ. δολαρίων μέσω της πρωτοβουλίας του Bezos Earth Fund για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, έκτοτε, δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση για τη σύσταση του ταμείου.

Η Amazon, πάντως, δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει την πρόσφατη πώληση μετοχών από τον ιδρυτή της.

Κίνηση που πραγματοποιήθηκε λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου ο Μπέζος κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου, μέσω Zoom, στο πλαίσιο της αντιμονοπωλιακής έρευνας που πραγματοποιείται για τις πρακτικές λειτουργία των τεχνολογικών κολοσσών. Στο Κογκρέσο κατέθεσαν, επίσης, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, o διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, και ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σουντάρ Πιτσάι.

Από: capital.gr


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.