Γιατί η Netflix ήταν η κορυφαία επιλογή αγοράς του Αυγούστου

Η διάσημη πλατφόρμα streaming εξαργύρωσε την ευκαιρία που δημιούργησε η πανδημική κρίση του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 29 Αυγούστου 2020

Τη Netflix, την γνωρίζουν όλοι - ακόμη κι αυτοί που δεν χρησιμοποιούν την υπηρεσία, πιθανότατα έχουν αρκετούς γνωστούς που το κάνουν. Εξάλλου, ο γίγαντας της ροής περιεχομένου έκανε αισθητή την παρουσία του σε περισσότερες από 190 χώρες παγκοσμίως, παρέχοντας κατά της διάρκεια της πανδημίας τις απαραίτητες "ενέσεις” ψυχαγωγίας.
 
Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι η Netflix "εξαργύρωσε” στον μέγιστο βαθμό την ευκαιρία της πανδημίας. Ενώ εταιρείες όπως η Microsoft επωφελήθηκαν από την ανάγκη των επιχειρήσεων για επαγγελματικές λύσεις ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν το εργατικό δυναμικό τους εν μέσω της κρίσης, η Netflix έγινε ο απαραίτητος "σύντροφος” ...σχεδόν όλων. Είτε κάποιος ήταν "κολλημένος” στο γραφείο του σπιτιού του όλη την ημέρα, είτε είχε βγει σε άδεια άνευ αποδοχών, είτε -στη χειρότερη περίπτωση- είχε απολυθεί, η Netflix αποτέλεσε -και αποτελεί- πιθανότατα μια κάποια παρηγοριά σε αυτήν την πρωτόγνωρη περίοδο.
 
Με άλλα λόγια, η μετοχή της Netflix ωφελήθηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας πολύ περισσότερο από άλλες εταιρείες. "Μπήκε” στο 2020 με την τιμή της μετοχής της να βρίσκεται λίγο πάνω από τα 325 δολάρια - πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με το κλείσιμό της στη συνεδρίαση της Τρίτης. Καθώς δε η πανδημία συνεχίζει να επελαύνει στον πλανήτη και η μόνη σιγουριά είναι η συνεχής αβεβαιότητα, η εταιρεία πιθανότατα θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη της.
 
Το κρίσιμο ερώτημα, ωστόσο, είναι πόσο μπορεί ακόμη να επωφεληθεί η εταιρεία και κυρίως αν πρέπει κάποιος να επενδύσει στη μετοχή της και πότε.
 
Η τεχνητή νοημοσύνη βαθιάς μάθησης της Qai έχει την απάντηση. Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης καθορίζει την καλύτερη "στρατηγική” με βάση τις προηγούμενες επιδόσεις της μετοχής, τους τεχνικούς δείκτες και περιστασιακή τάση που προκύπτει από την προγνωστική ανάλυση. Το αποτέλεσμα έχει βγει ήδη - και είναι ώρα να μάθετε τι λένε οι αριθμοί.

Τα χαρακτηριστικά της εταιρείας

Η Netflix σημείωσε άνοδο 0,36% την Τρίτη, συνεχίζοντας στην ανοδική τροχιά που χάραξε τη Δευτέρα, με την μετοχή της να τερματίζει τη συνεδρίαση στα 490,80 δολάρια. Ωστόσο, ο τίτλος καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της Τρίτης να είναι μόλις κατά τι υψηλότερο από τη μέση τιμή των 10 και 22 ημερών, των 468,78 και των 489,80 δολαρίων αντίστοιχα.

Επίσης, η Netflix έχει σημειώσει σημαντική αύξηση εσόδων από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Ακόμα και όταν η αξία της δεν άγγιζε το 1 δισ. δολάρια, η εταιρεία κατέγραφε ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και αποδοτικότητα. Ωστόσο, λίγοι θα μπορούσαν να έχουν προβλέψει από τότε ότι η εταιρεία θα φτάσει να έχει συνολικά έσοδα της τάξης των 20,2 δισ. δολαρίων σε λιγότερο από 25 χρόνια. Ποσό αυξημένο κατά 12,3% μόνο το τελευταίο ένα έτος ή κατά 94% σε σύγκριση με τα έσοδα των 11,7 δισ. δολαρίων που είχε πριν από τρία χρόνια. 
 
Τα λειτουργικά της κέρδη, επίσης έχουν καταγράψει σημαντική άνοδο, κατά 44% το τελευταίο έτος. Ποσοστό βέβαια που ωχριά σε σύγκριση με την αστρονομική άνοδο της τάξης του 348% που σημείωσε το προηγούμενο έτος, η οποία εκτίναξε τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας από τα 838,7 εκατ. δολάρια στο ποσό-μαμούθ των 2,6 δισ. δολαρίων.
 
Ανάλογη ήταν η αύξηση και των κερδών ανά μετοχή, που ενισχύθηκαν κατά 43,4% τον τελευταίο χρόνο. Αύξηση όμως που και πάλι ωχριά σε σχέση με το "άλμα” κατά 374% που σημείωσαν τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας την τελευταία τριετία, από τα 1,25 δολάρια στα 4,13 δολάρια ανά μετοχή. Για να μην αναφερθεί η εκτίναξη που έχει σημειώσει ο δείκτης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων, ο οποίος σήμερα διαμορφώνεται στο 29,1%.

Με βάση όλους τους παραπάνω θετικούς δείκτες, προκύπτει ότι η Netflix είναι διαπραγματεύσιμη με λόγο τιμή/προς κέρδη για το επόμενο 12μηνο 64,3. Επιπλέον, τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να αυξηθούν κατά 8,6% το ίδιο διάστημα.

Η ετυμηγορία

Ο αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης της Qai, αφού συγκέντρωσε όλα τα παραπάνω στοιχεία, έβγαλε την ετυμηγορία: Η Netflix βρίσκεται ακριβώς εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Συνολικά, η εταιρεία αξιολογήθηκε με βάση την ανάπτυξη, τη μεταβλητότητα της δυναμικής της, την ποιότητα της αξίας της και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Και από αυτά προκύπτει ότι η Netflix αποτελεί την κορυφαία επιλογή "αγοράς” για τον Αύγουστο.

Από: capital.gr


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear