Elon Musk και Tesla στην κούρσα εμβολίων κατά του κορονοϊού

Τα επενδυτικά σχέδια του δισεκατομμυριούχου αφορούν γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία που δίνει τη δική της μάχη κατά της πανδημίας.

Γράφει: Esquire Editors 04 Σεπτεμβρίου 2020

Στη "μάχη” κατά του κορονοϊού και κυρίως στην "κούρσα” για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του Covid-19 εισέρχεται και ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, καθώς η Tesla βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για συνεργασία με τη γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία CureVac.

Μάλιστα, την Τετάρτη ο Μασκ βρέθηκε στη Γερμανία όπου είχε συνομιλίες με τρεις υπουργούς της κυβέρνησης Μέρκελ και άλλους πολιτικούς αξιωματούχους, προκειμένου να συζητήσουν για την πρόοδρο στη συνεργασία της Tesla με την CureVac, αλλά και άλλα επενδυτικά σχέδιά του δισεκατομμυριούχου που αφορούν τη Γερμανία, σύμφωνα με το Reuters.

Η Tesla του Μασκ θα βοηθήσει τη γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία CureVac, η προσπάθεια της οποίας για την ανάπτυξη ενός υποψήφιου εμβολίου κατά του κορονοϊού βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, στην παραγωγή του εν λόγω εμβολίου. Συγκεκριμένα, η Tesla θα βοηθήσει στην ανάπτυξη φορητών εκτυπωτών, μια τεχνολογία βιοτύπωσης, που θα επιταχύνει την παραγωγή του υποψήφιου εμβολίου της CureVac.

Ο Ραλφ Μπρινχάους, επικεφαλής του συντηρητικού κοινοβουλευτικού μπλοκ του κόμματος της Μέρκελ, δήλωσε ότι ο Μασκ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη συνεργασία της Tesla με την CureVac.

Σημειώνεται επίσης ότι διεθνή ΜΜΕ πριν από μερικούς μήνες ανέφεραν ότι η Tesla βρίσκεται σε συζητήσεις με την CureVac για την κατασκευή μικροεργαστηρίων RNA.

Εν τω μεταξύ, στο περιθώριο ένος συνεδρίαση του συντηρητικού κοινοβουλευτικού σχηματισμού της Μέρκελ, στο Βερολίνο, ο Μασκ συναντήθηκε επίσης με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Πίτερ Άλτμαϊερ, τον υπουργό Υγεία Γενς Σπαν και την υπουργό έρευνας Άνια Κάρλιτσεκ.

Εξάλλου, ο Μασκ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής της Tesla στη Γερμανία, στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου. Ο επικεφαλής της Tesla είχε λοιπόν νωρίτερα συνάντηση και με τον πρωθυπουργό του Βραδεμβούργου, Ντίτμαρ Βόιντκε, για να συζητήσουν σχετικά με την πρόοδο του συγκεκριμένου σχεδίου.

Από: capital.gr


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 35 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν στις προκριματικές είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος