Ο ανταγωνισμός αυξήθηκε στο streaming, το Netflix χάνει κέρδη

Η δημοφιλής πλατφόρμα κατέγραψε χαμηλότερα κέρδη από νέους συνδρομητές, σε περίοδο μιας τετραετίας.

Γράφει: Esquire Editors 21 Οκτωβρίου 2020

Η Netflix Inc παρουσίασε χθες, Τρίτη, τα χαμηλότερα κέρδη από νέους συνδρομητές σε μία τετραετία, καθώς ο ανταγωνισμός για την προσφορά υπηρεσιών streaming αυξήθηκε, οι περιορισμοί κατά της εξάπλωσης της COVID-19 χαλάρωσαν, ενώ οι ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών διοργανώσεων επέστρεψαν στην τηλεόραση.

Η εταιρία πρόσθεσε 2,2 εκατομμύρια νέους συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς να καλύψει το στόχο της Wall Street, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν 3,4 εκατ. νέους συνδρομητές, ενώ δεν πέτυχε και τη δική της πρόβλεψη. 

Τα κέρδη ανά μετοχή, καταγράφηκαν επίσης, κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών στο 1,74 δολάριο, έναντι πρόβλεψης για κέρδη 2,14 δολαρίων ανά μετοχή (IBES, Refinitiv), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η τιμή των μετοχών της Netflix, μία από τις εταιρίες με τα μεγαλύτερα κέρδη κατά το 2020, καθώς οι άνθρωποι έμειναν στα σπίτια τους εξαιτίας της πανδημίας, μειώθηκε χθες, Τρίτη, κατά περίπου 6% στα 494 δολάρια.

"Οι εγχώριοι συνδρομητές ήταν περίπου σταθεροί, αντανακλώντας [την τάση] κορεσμού στις ΗΠΑ,” δήλωσε ο Ρος Μπένες, αναλυτής του eMarketer. Καθώς η εγχώρια αύξηση των συνδρομητών επιβραδύνεται, η αύξηση των εσόδων είναι πιθανό να προέλθει από την αύξηση των τιμών, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Netflix είχε αναφέρει ένα τρίμηνο εισπρακτικής επιτυχίας στην αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, μέσω νέων συνδρομών 15,8 εκατομμυρίων συνδρομητών μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου.


φωτογραφία getty images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear