Πώς εξελίσσεται η κατασκευή του Πύργου του Πειραιά

Το έργο της ανακατασκευής του Πύργου του Πειραιά, είναι συνολικής επένδυσης 77,8 εκατ. ευρώ.

Γράφει: Esquire Editors 06 Μαρτίου 2023

Με βάση το χρονοδιάγραμμα και με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον φετινό Οκτώβριο προχωρά η κατασκευή του Πύργου του Πειραιά. Το εμβληματικό κτίριο, των 34.600 τ.μ. και των 22 ορόφων όπως φαίνεται και από το video θα μετατραπεί σε ένα "πράσινο" κτίριο γραφείων και εμπορικών χώρων. Με ύψος 88 μέτρων θα είναι το υψηλότερο κτίριο (μετά τον Πύργο Αθηνών) ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Το εντυπωσιακό έργο

Το έργο της ανακατασκευής του Πύργου του Πειραιά, είναι συνολικής επένδυσης 77,8 εκατ. ευρώ και εκτελείται από την Piraeus Tower A.E. στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 30% η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ και με 70% η Cante Holdings Ltd, η οποία αποτελεί τον κοινό επενδυτικό φορέα του ομίλου Dimand (65%) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης - EBRD (35%).

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η DIMAND, ήδη έχει μισθωθεί το 1/3 των επιφανειών του Πύργου. Η ελληνική εταιρεία Dialectica, η οποία παρέχει υπηρεσίες σε θεσμικούς επενδυτές και μεγάλους ομίλους σε ό,τι αφορά τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων θα μισθώσει έξι ορόφους ή 6.200 τ.μ. στον Πύργο Πειραιά, διατηρώντας το δικαίωμα μίσθωσης επιπλέον τριών ορόφων 3.100 τ.μ. στο ακίνητο.

Παράλληλα, όπως έχει ανακοινωθεί τρεις ακόμα εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό κλάδο θα μισθώσουν τρεις ορόφους, ενώ έχει ήδη μισθωθεί όλο το F&Β κομμάτι του project  (εστίαση), καθώς και το γυμναστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 28.500-29.000 τ.μ. που αντιστοιχούν στους προς εκμίσθωση χώρους του κτιρίου (πλέον υπογείων 4.800 τ.μ.), περίπου 22.000 τ.μ. αφορούν χρήσεις γραφείων και τα υπόλοιπα 7.500 τ.μ. αφορούν στην κάλυψη των πρώτων ορόφων του ακινήτου, με εστίαση, εμπόριο και ένα γυμναστήριο. 

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης