Το Twitter (νυν X) δεν αξίζει ούτε τα μισά χρήματα από όσα έδωσε ο Elon Musk για την εξαγορά του

Μιλάμε για μία πτώση 55% σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο.

Γράφει: Esquire Editors 10 Νοεμβρίου 2023

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης "X" αποτιμάται από τη Δευτέρα σε 19 δισεκατομμύρια δολάρια, μια πτώση 55% σε σχέση με αυτό που πλήρωσε ο Έλον Μασκ για την εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο - μετά από ένα έτος σαρωτικών αλλαγών και αγώνων για τα έσοδα της εταιρείας που ήταν γνωστή ως Twitter.

Από τότε που αγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μασκ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι την υπερπλήρωσε. Ακόμη και πριν οριστικοποιηθεί η εξαγορά, ο Μασκ είχε δηλώσει για τα κέρδη της Tesla τον Οκτώβριο του 2022 (σ.σ. ο Μασκ είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων) ότι "προφανώς υπερπλήρωσε για το Twitter τη δεδομένη στιγμή", αν και πίστευε ότι οι μακροπρόθεσμες δυνατότητες της εταιρείας ήταν "τάξης μεγέθους μεγαλύτερης από την τρέχουσα αξία της".

Ο δισεκατομμυριούχος επιχείρησε να ακυρώσει πέρυσι την συμφωνία για την εξαγορά του Twitter στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών, αλλά το Twitter του έκανε μήνυση και ζήτησε από δικαστή να τον αναγκάσει να την πραγματοποιήσει και τελικά έκλεισε τη συμφωνία τον Οκτώβριο του 2022.

Τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον Tucker Carlson, παραδέχτηκε ότι η αγορά δεν ήταν προς το παρόν "οικονομικά έξυπνη" και δήλωσε ότι η εταιρεία αξίζει περίπου τα μισά από όσα πλήρωσε γι' αυτήν.

Σε ένα ενδοεταιρικό υπόμνημα του Μαρτίου που διέρρευσε στον Τύπο, ο Μασκ υποστήριξε ότι η εταιρεία άξιζε λιγότερο από 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αποτίμηση του FORBES

Εκτιμούμε την καθαρή αξία του Μασκ στα 214,8 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο στη γη, κυρίως λόγω των συμμετοχών του στην Tesla και τη SpaceX.

Η καμπή

Από τότε που απέκτησε και ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter, ο Μασκ έχει λάβει μια σειρά σημαντικών αποφάσεων, όπως η μετονομασία της πλατφόρμας σε X, η χαλάρωση των κανόνων ελέγχου του περιεχομένου του ιστότοπου, η χρέωση των χρηστών για την απόκτηση των σημάτων εξακρίβωσης και ο προσωρινός περιορισμός του αριθμού των αναρτήσεων που μπορεί να δει ένας χρήστης ή του αριθμού των άμεσων μηνυμάτων που μπορεί να στείλει ένας χρήστης.

Τον Σεπτέμβριο, ο Μασκ αποκάλυψε ότι τα έσοδα από διαφημίσεις μειώθηκαν κατά 60% από την εξαγορά του. Επιπλέον, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις όπως η Anti-Defamation League ανέφεραν αύξηση της ρητορικής μίσους, του ρατσισμού και της παρενόχλησης στην πλατφόρμα.

Ο Μασκ απάντησε απειλώντας να μηνύσει τον οργανισμό. Η εταιρεία έχει επίσης εμπλακεί σε διάφορες νομικές προκλήσεις υπό τον Μασκ, τόσο ως ενάγων όσο και ως εναγόμενος. Το X έχει αντιμετωπίσει αγωγές σχετικά με ισχυρισμούς ότι αρνήθηκε να καταβάλει στους υπαλλήλους της την υποσχεθείσα αποζημίωση, ότι αρνήθηκε να πληρώσει το ενοίκιο και τα τέλη των γραφείων του και ότι παραβίασε μια σύμβαση που είχε συνάψει με εταιρία αεροσκαφών τοπικής εμβέλειας.

Ως ενάγων, το Χ έχει μηνύσει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Center for Countering Digital Hate, ισχυριζόμενο ότι ο οργανισμός παραβίασε τους όρους χρήσης του Χ συλλέγοντας δεδομένα για μια ανάλυση που έκανε σχετικά με τη ρητορική μίσους στο Χ.

Από: Forbes Greece 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.