Η τηλεργασία ‘σώζει’ τις επιχειρήσεις και απογειώνει την παραγωγικότητα

Ευέλικτη πολιτική ή αλλιώς, αυτό που θέλουν οι εργαζόμενοι.

Γράφει: Esquire Editors 19 Νοεμβρίου 2023

Μπορεί ένας μετά τον άλλον CEO των εταιρειών να δίνουν στους υπαλλήλους εντολή επιστροφής στο γραφείο, ωστόσο οι απογοητευμένοι με αυτή την εξέλιξη εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η εξ αποστάσεως εργασία συνδέεται με μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Πλέον, οι εργαζόμενοι έχουν άλλο ένα επιχείρημα για να τραβήξουν την προσοχή των CEO τους: Την υψηλότερη αύξηση των εσόδων. 

Μια νέα έκθεση που κυκλοφόρησε από τη Scoop περιλαμβάνει μια ανάλυση σχετικά με την απομακρυσμένη εργασία και την αύξηση των εσόδων σε 554 εισηγμένες εταιρείες. Διαπίστωσε ότι η μέση εταιρεία που δίνει στους υπαλλήλους επιλογή για το αν θα έρθουν στο γραφείο είχε επίσης καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά την αύξηση των εσόδων τα τελευταία τρία χρόνια κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με εταιρείες με πιο περιοριστικές πολιτικές.

Η ανάλυση παρακολούθησε την αύξηση των εσόδων μεταξύ 2020 και 2022, ομαλοποιώντας πρώτα τα δεδομένα για τις επιδόσεις των κλάδων για να εξαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ τομέων υψηλής και χαμηλής ανάπτυξης.

Λίγες μελέτες έχουν συγκρίνει τη σχέση μεταξύ της αύξησης των εσόδων και των πολιτικών απομακρυσμένης εργασίας των εταιρειών, λέει ο Nicholas Bloom, οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο οποίος είναι επίσης σύμβουλος της Scoop.

Σε ορίζοντα τριετίας, το 21% των εταιρειών με ευέλικτη πολιτική, που δίνουν δηλαδή την επιλογή στους εργαζομένους της πού θα εργαστούν και αύξησαν τα έσοδά τους, ενώ από εκείνες που δίνουν οδηγίες για μερικές ημέρες την εβδομάδα εργασία από το γραφείο, το 5% αύξησε τα έσοδά τους.

Εξαιρώντας τον κλάδο της τεχνολογίας την ίδια περίοδο, οι εισηγμένες εταιρείες που ήταν "πλήρως ευέλικτες" ξεπέρασαν τις επιδόσεις τους κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες.

Το σύνολο δεδομένων της έρευνας περιλαμβάνει πολιτικές από περίπου 7.500 εταιρείες όλων των μεγεθών. Στην ανάλυση συμπεριλήφθηκαν 554 εισηγμένες εταιρείες. (Μεταξύ αυτών των εισηγμένων εταιρειών, το 27% έχει "πλήρως ευέλικτες" πολιτικές, το 55% έχει μια υβριδική πολιτική με διάφορες απαιτήσεις εντός γραφείου και το 17% είναι εντός γραφείου πλήρους απασχόλησης.) 

Όπως σημειώνει  η Debbie Lovich, ανώτερος συνεργάτης στο Boston Consulting Group που επικεντρώνεται στο μέλλον της εργασίας και συνεργάστηκε στην μελέτη, η έκθεση δεν δείχνει ακόμη ότι οι ευέλικτες πολιτικές προκαλούν υψηλότερη αύξηση εσόδων. Αντίθετα, λέει ότι οι ευέλικτες πολιτικές είναι ένα πιθανό "σύμπτωμα" μιας κουλτούρας που εμπιστεύεται τους εργαζόμενους, έχει άλλα οφέλη φιλικά προς τους εργαζόμενους και εκτιμά τις στρατηγικές, την τεχνολογία και τις ιδέες που στοχεύουν στο μέλλον.

"Όσο περισσότερο μπορούμε να ενδυναμώσουμε τους υπαλλήλους, τόσο καλύτερη θα είναι η δουλειά", λέει. "Για τους υπαλλήλους γραφείου [με εντολές], ξαφνικά μου λέτε πότε και πού να εμφανιστώ. Λέει ότι δε με εμπιστεύεσαι".

Από: Forbes Greece 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες της Super League για τους επόμενους 2 μήνες

Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά το νέο περιστατικό οπαδικής βίας και τον σοβαρό τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη.

Ο Χρήστος Χωμενίδης έχει κάτι να πει για τα κινητά στα σχολεία

Το κείμενο "Η Βίκυ δεν θα σπουδάσει" μιλά μεταξύ άλλων για την κοινωνία των δύο ταχυτήτων.

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για την οπαδική βία

Μήνυμα μηδενικής ανοχής με "πλέγμα" μέτρων που δεν έχουν επιβληθεί ποτέ για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, αναμένεται να στείλει η κυβέρνηση.