Engel & Völkers: Ήρθε για να αλλάξει το real estate στην Ελλάδα

Η διευθύνουσα σύμβουλος Ναταλί Λεονταράκη εξηγεί στο Esquire τι καινοτόμο φέρνει η luxury real estate εταιρεία στη χώρα.

Τα όνειρα εκατοντάδων ανθρώπων που θέλουν να ζουν σε μια έπαυλη με θέα στη θάλασσα ή την Ακρόπολη κάνει πραγματικότητα η luxury real estate εταιρεία Engel & Völkers, που δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες πολυτελών ακινήτων μέσα από περισσότερες από 30 χώρες και 700 καταστήματα σε τέσσερις ηπείρους. Με έδρα το Αμβούργο, η εταιρεία συνεχίζει την επέκτασή της και στην Ελλάδα με τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Κέντρου στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη κεντρική πλατφόρμα υπηρεσιών θα ασχολείται με τη μεσιτεία ακινήτων σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή καθώς και στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Engel & Völkers: Ήρθε για να αλλάξει το real estate στην Ελλάδα

Η Engel & Völkers αποτελείται από μια ομάδα συνεργατών με ισχυρή παρουσία στον κλάδο του real estate, με στόχο τη διαχείριση ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου ακινήτων σε όλη την Ελλάδα.

ENKEL&VOLKERSΗ διευθύνουσα σύμβουλος του Μητροπολιτικού Κέντρου Engel & Völkers Ναταλί Λεονταράκη, ένα στέλεχος με πολυετή εμπειρία στην αγορά ακινήτων, μας εξηγεί τι καινοτόμο φέρνει η Engel & Völkers στην Ελλάδα: "Η Engel & Völkers ήρθε για να αλλάξει τη νοοτροπία του ελληνικού real estate. Να αλλάξει τι σημαίνει να είσαι σύμβουλος ακινήτων στην Ελλάδα. Το επάγγελμα είναι κάπως παρεξηγημένο κι εμείς ήρθαμε εδώ για να προσφέρουμε κατ’ αρχάς επαγγελματισμό. Για να διαχειριστούμε πολύ διαφορετικά τους αγοραστές και τους πωλητές μας. Στην Ελλάδα είναι πολύ εύκολο να βγάλεις άδεια για να γίνεις μεσίτης, οπότε εδώ μπορούσε να γίνει ο οποιοσδήποτε, ακόμα κι αν του έλειπε η εκπαίδευση ή δε γνώριζε πώς οφείλει να συμπεριφερθεί και να μιλήσει στον υποψήφιο ιδιοκτήτη ή τον υποψήφιο αγοραστή. Κάποιοι μάλιστα πουλούσαν ακόμα και αυθαίρετα ακίνητα, χωρίς να τα έχουν τσεκάρει. Η Engel & Völkers φέρεται με τον απόλυτο επαγγελματισμό. Κοιτάμε και τσεκάρουμε ενδελεχώς τα ακίνητα πριν ακόμη τα αναλάβουμε. Τα στελέχη μας είναι άριστοι επαγγελματίες που έχουν περάσει από υποχρεωτική δίμηνη εκπαίδευση για να μάθουν το σωστό τρόπο πώλησης ακινήτων. Είμαστε σύμβουλοι ακινήτων που γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε ακίνητα εκατοντάδων και εκατομμυρίων ευρώ".

ENKEL&VOLKERS
Το Μητροπολιτικό Κέντρο Αθηνών της Engel & Völkers στεγάζεται στον Πύργο Αθηνών, το ψηλότερο κτίριο της πρωτεύουσας.

Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα προσφέρει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Το 2018 οι τιμές αγοράς για πολυτελείς βίλες στα παραθαλάσσια θέρετρα της Γλυφάδας, της Βούλας και της Βουλιαγμένης ανήλθαν στα 40 εκατ. ευρώ, με το ενδιαφέρον των διεθνών αγοραστών για την ακίνητη ιδιοκτησία στην Ελλάδα να είναι όλο και μεγαλύτερο. Πόσο σημαντικός παίκτης είναι η Ελλάδα στην παγκόσμια αγορά πολυτελών ακινήτων; Η Ναταλί Λεονταράκη αναφέρει: "Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Βρισκόμαστε στο στόχαστρο όλων των ξένων επενδυτών. Είμαστε η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει ένας ξένος στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί η Ελλάδα έχει υψηλό return investment και μόλις 3% real estate transfer tax. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, αν και η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έμεινε πίσω συγκριτικά με τις χώρες της Μεσογείου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία), η αγορά της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει αρχίσει να ανεβαίνει. Αυτό το έχουν δει οι ξένοι επενδυτές. Έτσι, έρχονται να επενδύσουν εδώ με χαμηλότερες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο σε σχέση με την υπόλοιπη Μεσόγειο".

Η Engel & Völkers δραστηριοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στο Πόρτο Χέλι και στις Κυκλάδες, συμπεριλαμβανομένων της Σαντορίνης και της Μυκόνου. Ποια είναι όμως τα ποσά που διαθέτουν οι ξένοι επενδυτές; "Εξαρτάται από το νησί. Στη Μύκονο δεχόμαστε αιτήματα για βίλες που φτάνουν στα 1,5 και 2 εκατ. ευρώ. Αυτή την περίοδο σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και η Πάρος. Συνήθως πάνω από 1 εκατ. ευρώ είναι η αρχική τιμή από την οποία ξεκινούν να συζητούν για την επένδυση σε εξοχική κατοικία στις Κυκλάδες οι ξένοι αγοραστές" σχολιάζει η Ναταλί Λεονταράκη. "Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε άνοδο το Κουκάκι και οτιδήποτε περιτριγυρίζει την Ακρόπολη. Ακολουθούν το Κολωνάκι, το Μετς και το Παγκράτι. Ωστόσο, τα διαμερίσματα των νοτίων προαστίων που βλέπουν θάλασσα έχουν υψηλή ζήτηση. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι, παρόλο που είμαστε μητροπολιτική πόλη, έχουμε χαμηλά τις τιμές των τετραγωνικών μέτρων για διαμερίσματα που βλέπουν θάλασσα. Για παράδειγμα, στη Γλυφάδα το τετραγωνικό μέτρο κυμαίνεται από 2.500 έως 4.500 ευρώ, ενώ σε μια πόλη του εξωτερικού ένα αντίστοιχο διαμέρισμα ξεκινά από τα 4.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο".

Τελικά η Ελλάδα είναι μια καλή επένδυση ή μια καλή ευκαιρία; "Η Ελλάδα είναι μια πάρα πολύ καλή επένδυση και θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Όταν αρχίσεις και βλέπεις Ελβετό τραπεζίτη να αγοράζει στην Ελλάδα, να είσαι σίγουρος ότι έχουν κάνει τα νούμερα πριν από εμάς. Και στην Ελλάδα επενδύουν αρκετοί Ελβετοί τραπεζίτες" διευκρινίζει η διευθύνουσα σύμβουλος της Engel & Völkers.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.