Οι 20 πλουσιότεροι του κόσμου έγιναν λίγο λιγότερο πλούσιοι λόγω κορονοϊού

Οι δισεκατομμυριούχοι που έχασαν σχεδόν $300 δισ. σε ένα μήνα.

Γράφει: Esquire Editors 21 Μαρτίου 2020

Οι μεγάλες απώλειες στο χρηματιστήριο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού έχουν εξαλείψει 293 δισεκατομμύρια δολάρια από τις περιουσίες των 20 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο μέσα σε διάστημα λίγο περισσότερο από ένα μήνα, σύμφωνα με υπολογισμούς του Forbes. Όταν ο Dow Jones έφτασε σε ιστορικό υψηλό στα μέσα Φεβρουαρίου, η συνολική αξία των 20 μεγαλύτερων περιουσιών ανερχόταν στα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια - ποσό το οποίο έκτοτε έχει υποχωρήσει στα 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Εξάλλου οι απώλειες της Δευτέρας μόνο, ανήλθαν στα 68 δισ. δολάρια καθώς οι δείκτες S&P και Dow υποχώρησαν κατά 12% και 13% αντίστοιχα.

Μεταξύ αυτής της ελίτ ομάδας, ο μεγαλύτερος ηττημένος τον τελευταίο μήνα σε όρους δολαρίου είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Bernard Arnualt, η οποία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα μετατρέψει τα εργοστάσια παραγωγής αρωμάτων της σε μονάδες παραγωγής αντισηπτικών για τα χέρια. Η περιουσία του υποχώρησε κατά 29,6 δισ. δολάρια από τις 13 Φεβρουαρίου στα 79,9 δισ. δολάρια τη Δευτέρα, έχοντας ξεπεράσει προηγουμένως μέσα στο 2019 τα 100 δισ. δολάρια. Η μετοχή της LVMH έχει σημειώσει ''βουτιά'' σχεδόν 30% από τον προηγούμενο μήνα, κινούμενη σχεδόν παράλληλα με την πορεία του γαλλικού χρηματιστηρίου.

Η συνέχεια στο capital.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το θρίλερ στα Γλυκά Νερά έχει μεγάλη συνέχεια

"Εδώ υπάρχει ουρά και πρέπει οι Αρχές να φτάσουν στο τέρμα, να δουν και την δεύτερη κουρτίνα που υπάρχει πίσω από αυτό το έγκλημα", λέει ο ταξίαρχος Αθ. Κατερινόπουλος.

Ο Ronaldo, το sell off στην Coca Cola και η δύναμη των αθλητών influencers

Πώς οι σταρ των σπορ καθορίζουν την παγκόσμια οικονομία απλά και μόνο με μία κίνησή τους.

Πανδημία: Η τροχιά των κρουσμάτων στην Αφρική φέρνει ανησυχία

Κατά τα δεδομένα που συγκέντρωσε ο ΠΟΥ, στην Αφρική επιβεβαιώθηκαν 116.500 κρούσματα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε τη 13η Ιουνίου, δηλαδή 25.500 περισσότερα απ’ ό,τι την προηγούμενη.

Γλυκά Νερά: Τα μηνύματα του δολοφόνου στα ΜΜΕ

Από ευγενικός και ομιλητικός, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στα Γλυκά Νερά έγινε επιθετικός και χειριστικός προς τα ΜΜΕ

Κορονοϊός: 469 νέα κρούσματα

Η διασπορά του ιού σταδιακά και σταθερά παρουσιάζει πτωτικές τάσεις.

Ο διάλογος των αστυνομικών με τον δολοφόνο από τα Γλυκά Νερά

Στην αρχή ο 32χρονος πιλότος δεν ήθελε να ακολουθήσει αλλά επέμεναν οι αστυνομικοί και έτσι αναχώρησαν μαζί από την εκκλησία στην Αλόννησο.