Airbnb: Τα νέα πρωτόκολλα καθαρισμού για την επόμενη ημέρα

Η εταιρεία ξεκινά να εφαρμόζει αυστηρότερα πρωτόκολλα καθαρισμού και μεγαλύτερα "κενά" μεταξύ των αφίξεων επισκεπτών

Γράφει: Esquire Editors 28 Απριλίου 2020

Η πανδημία του κορονοϊού έχει κάνει πολλούς παίκτες της βιομηχανίας φιλοξενίας να επανεξετάσουν τις πολιτικές που εφαρμόζουν ώστε να κάνουν τους πελάτες τους να νιώθουν πιο άνετα όταν ταξιδεύουν, καθώς η χώρα εισέρχεται στο δρόμο της ανάκαμψης. Την προηγούμενη εβδομάδα, για παράδειγμα, η Marriott ανακοίνωσε μια νέα σειρά πρωτοβουλιών που περιελάμβαναν τη χρήση νοσοκομειακών απολυμαντικών για τον καθαρισμό των δωματίων της και των κοινόχρηστων χώρων.

Σήμερα ήταν η σειρά της Airbnb, η οποία παρουσίασε τη δική της "ενισχυμένη πρωτοβουλία” για τον καθαρισμό των σπιτιών που ενοικιάζει. Η πρωτοβουλία της αναπτύσσεται σε δύο άξονες, καθώς περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα πιστοποίησης καθαριότητας για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αλλά και αύξηση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ της εναλλαγής των επισκεπτών.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία θα ξεκινήσει τον Μάιο. Τα νέα πρωτόκολλα καθαρισμού ορίζουν ότι απαιτείται η χρήση προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού, όπως μάσκες προσώπου και γάντια, καθώς και χρήση απολυμαντικών που έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η πρωτοβουλία της Airbnb αποτελεί το πρώτο τυποποιημένο πρωτόκολλο καθαρισμού και απολύμανσης που εφαρμόζεται στη βιομηχανία βραχυπρόθεσμων μισθώσεων. Συμμορφώνεται με τα πρότυπα που έχουν θεσπίσει τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ενώ δημιουργήθηκε με τη συμβολή κορυφαίων εμπειρογνωμόνων του τομέα υγείας, όπως ο Δρ. Vivek Murthy, πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ.

Τα CDC συνιστούν να μεσολαβεί ένα 24ώρο πριν από την είσοδο σε ένα σπίτι από τη στιγμή που θα φύγουν οι επισκέπτες, ενώ οι κρατήσεις που θα γίνονται με βάση το νέο πρωτόκολλο θα είναι διαθέσιμες αμέσως μετά την πραγματοποίηση της βελτιωμένης διαδικασίας καθαρισμού.

Οι οικοδεσπότες της Airbnb που δεν είναι σε θέσει να δεσμευτούν για την εφαρμογή του νέου πρωτοκόλλου καθαρισμού θα μπορούν εναλλακτικά να κάνουν χρήση του "Booking Buffer", ενός εργαλείου που θα αποκλείει αυτόματα τις κρατήσεις για μια καθορισμένη περίοδο, για παράδειγμα 72 ώρες, μεταξύ της εναλλαγής επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η μόνη επιτρεπόμενη δραστηριότητα στο ακίνητα θα αφορά τον καθαρισμό τους. Επιπλέον, και σε αυτήν την περίπτωση ισχύσει η σύσταση των CDC για την παρέλευση 24ωρών από τη στιγμή που θα αποχωρήσουν οι επισκέπτες μέχρι την είσοδο στο διαμέρισμα. Τέλος, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να τηρούν και όλες τις υπόλοιπες συστάσεις των CDC αλλά και τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Η πρωτοβουλία για την αύξηση του χρόνου παρέλευσης μεταξύ της εναλλαγής επισκεπτών στα ακίνητα που ενοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας εφαρμόστηκε για πρώτο φορά από την Airbnb στο πλαίσιο του προγράμματος "Frontline Stays", το οποίο προσέφερε πάνω από 200.000 χώρους διαμονής σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλο τον κόσμο.

Από: capital.gr

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι σημαίνει ο πόλεμος του Putin για τους πολύ πλούσιους Ρώσους

Δύσκολα τα πράγματα στην Ελβετία, καθώς οι πλούσιοι της Ρωσίας δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στο Νταβός.

Φωτογραφίζοντας αεροπλάνα και ελικόπτερα: H ξεχωριστή παγκόσμια κοινότητα των Airplane Spotters

Η παγκόσμια φυλή των Spotters είναι μια ιδιότυπη ομάδα φωτογράφων που ξεχωρίζει για την "ατελείωτη αγάπη της για τα αεροπλάνα και οτιδήποτε πετά".

Το σύνδρομο του άδειου προσώπου

Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν με τίποτα να αποχωριστούν τη μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό;

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Κορονοϊός: 3.708 νέα κρούσματα

Τα στοιχεία για τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα παρασκευή 20 Μαΐου.

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την ευλογιά των πιθήκων

Ο ΕΟΔΥ έστειλε εγκύκλιο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με οδηγίες για την αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών.

Elon Musk, Κώστας Γαβράς και σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετούν τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα για το μεγάλο Έλληνα συνθέτη κατακλύζουν ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα.