H ανάπλαση της Ομόνοιας με αφετηρία το Μινιόν

Τα μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτς θα καλυτερεύσουν την όψη του αθηναϊκού κέντρου.

Γράφει: Esquire Editors 08 Ιανουαρίου 2022

Μεγάλα επενδυτικά projects που αναμένεται να αλλάξουν άρδην την εικόνα της Ομόνοιας δρομολογούνται μέσα στο επόμενο διάστημα. Στόχος να αλλάξει η εικόνα εγκατάλειψης και υποβάθμισης που κυριαρχεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα είναι το νέο Μινιόν στο οποίο αναδείχτηκε προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής η εταιρεία Dimand. Σε μια νέα εποχή εισέρχεται το ιστορικό κτίριο επί της οδού Πατησίων, κοντά στην Ομόνοια, στο οποίο στεγαζόταν επί δεκαετίες το πρώτο πολυκατάστημα της χώρας, το Μινιόν.

H ανακατασκευή του Μινιόν

Το κτίριο απέκτησε κατόπιν διαγωνιστικής πλειοδοτικής διαδικασίας, ο Όμιλος Dimand καταβάλλοντας τίμημα άνω των 25 εκατ. ευρώ. Το Μινιόν θα έχει μεικτή χρήση (εμπορικοί χώροι, γραφεία, χώροι εστίασης), ενώ το σύνολο της επένδυσης θα ανέλθει στα 30 εκατ. ευρώ. Το Μινιόν που κάποτε ήταν η καρδιά του ελληνικού λιανεμπορίου, στην περιοχή της Ομόνοιας, στέγασε για περισσότερα από 50 χρόνια ένα πολυκατάστημα στο οποίο κάθε χρονιά συνέρρεε πλήθος κόσμου και το οποίο στα χρόνια της ακμής του απασχολούσε 1.000 υπαλλήλους.

Το Μινιόν ήταν το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα που καθιέρωσε τις ετήσιες εκπτώσεις, κατάργησε τα παζάρια θέτοντας καθορισμένες τιμές, καθιέρωσε τη διαφήμιση στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, εγκατέστησε κυλιόμενες σκάλες, χρησιμοποίησε Η/Υ, εισήγαγε τη λίστα αγορών και τη λίστα γάμου, εγκατέστησε κλιματιστικό και λειτούργησε στις εγκαταστάσεις του κομμωτήριο, καφετέρια, εστιατόριο, μπαρ, ακόμα και ταξιδιωτικό γραφείο.

H συνέχεια στο Capital.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας - Eίναι ντράμερ και λατρεύει το heavy metal

Η Σανάε Τακαΐτσι έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Μια συντηρητική, αποφασιστική φιγούρα με απρόσμενο πάθος για τη μουσική και τα ντραμς.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

O Nicolas Sarkozy μπήκε φυλακή - Το χρονικό της σύλληψής του

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εξακολουθεί να δηλώνει αθώος αναφορικά με το σκάνδαλο της εγκληματικής συνωμοσίας για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από τον Muammar Gaddafi, για την οποία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα

Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.

Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn

Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.

Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'

Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής

Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.