Ο Jeff Bezos μία ανάσα από τα 200 δισ. δολάρια

Eίναι πιο κοντά από ποτέ σε έναν ιστορικό τίτλο: Τον πρώτο άνθρωπο που η περιουσία του θα αξίζει 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια.

Γράφει: Esquire Editors 27 Αυγούστου 2020

Την Τρίτη, οι μετοχές της Amazon, την οποία ίδρυσε ο Μπέζος το 1994 και της οποίας ηγείται ως διευθύνων σύμβουλος, σημείωσαν κέρδη 1,2%, ωθώντας την περιουσία του Μπέζος σε άνοδο κατά 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, στο ποσό ρεκόρ των 199,7 δισ. δολαρίων. Επειδή κατέχει τόσο μεγάλο ποσοστό του τεχνολογικού γίγαντα, ακόμη και μέτριες κινήσεις στην τιμή της μετοχής μπορούν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν δισεκατομμύρια από την περιουσία του.

Το ρεκόρ έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου ο Μπέζος -που έχει μερίδιο 11,1% στην εταιρεία του 1,68 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (κεφαλαιοποίηση αγοράς)- είδε την αξία της περιουσίας του να φτάνει στα 197,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την υψηλότερη περιουσία που είχε καταγράψει το Forbes από τότε που ξεκίνησε να καταγράφει δισεκατομμυριούχους, το 1982.

Από τότε που η πανδημία έπληξε την οικονομία στα μέσα Φεβρουαρίου, οι μετοχές της Amazon κέρδισαν περισσότερο από 55%, χάρις στην αυξανόμενη όρεξη για διαδικτυακές αγορές λόγω παραγγελιών. Η περιουσία του Μπέζος έχει αυξηθεί σχεδόν 86 δισεκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από 12 μήνες. Η περιουσία του ανέρχετο στα 114 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν μπήκε στη λίστα των πλουσιότερων Αμερικανών του Forbes 400 του 2019, για το οποίο είχαν χρησιμοποιηθεί δεδομένα από τις τιμές των μετοχών από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Μπέζος θα είχε ήδη ξεπεράσει το ποσό των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων αν δεν είχε αναγκαστεί να υπογράψει το πιο ακριβό διαζύγιο στην ιστορία. Τον Ιούλιο του 2019, ο Μπέζος ολοκλήρωσε τον 25χρονο γάμο του και μετέφερε το ένα τέταρτο των μετοχών του στην Amazon στην πρώην σύζυγό του, Μακένζι Σκοτ, η οποία σήμερα κατέχει περίπου το 3,8% της εταιρείας.

Σε αντίθεση με τον Μπέζος, η Σκοτ υπέγραψε το The Giving Pledge το 2019 και έχει υποσχεθεί να δώσει πάνω από το μισό πλούτο της. Τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ότι έχει δωρίσει σχεδόν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 116 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αντιμετωπίζουν θέματα όπως η ισότητα των φυλών και των φύλων, η οικονομική κινητικότητα και η δημόσια υγεία. Παρά το ότι έχει δεσμευτεί να δωρίσει "έως ότου το χρηματοκιβώτιο είναι άδειο", η περιουσία της έχει αυξηθεί πάνω από 25 δισεκατομμύρια δολάρια, από τότε που συμπεριελήφθη στη λίστα του 2019 Forbes 400. Αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 63,4 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Σύμφωνα με την έρευνα του Forbes, ο Μπέζος έχει δωρίσει περίπου 360 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το 2018, το Ταμείο Bezos Day One έδωσε δωρεά 97,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε πάνω από είκοσι οργανισμούς που βοηθούν τις οικογένειες των αστέγων. Στις 14 Αυγούστου, έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδειξαν ότι ο Μπέζος έδωσε 2.941 μετοχές της Amazon -αξίας 9,3 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη τη στιγμή- σε έναν μη γνωστό μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Από: capital.gr


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.