Bink app, μία έξυπνη εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας για νέους

Ένα app που βοηθάει τους νέους στη διαχείριση των οικονομικών τους.

Γράφει: Esquire Editors 04 Δεκεμβρίου 2023

Μέσω του Blink, οι ιδρυτές του, Κωνσταντίνος Κουσουρής, Δημήτρης Γεωργίου και ο Ισπανός Carlos de la Torre, επιχειρούν να αλλάξουν τον τρόπο που οι νέοι διαχειρίζονται τα οικονομικά τους. Το Blink είναι μια καινοτόμα εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας που βοηθάει τους νέους στη διαχείριση των οικονομικών τους.

Το πρόβλημα του οικονομικού αναλφαβητισμού, ιδίως μεταξύ των φοιτητών, είναι εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό φοιτητών έχουν τόσο μεγάλο άγχος για το αν θα έχουν χρήματα στο τέλος του μήνα, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν προβλήματα όχι μόνο στη διαχείριση των οικονομικών τους, αλλά και στην ψυχική τους υγεία, κάτι το οποίο επηρεάζει την ακαδημαϊκή τους επίδοση.

Η έλλειψη οικονομικής παιδείας αποτελεί τη ρίζα αυτού του προβλήματος, καθιστώντας σαφές ότι η παροχή παιδείας για τη διαχείριση των οικονομικών είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της κατάστασης αυτής. Αυτό το πρόβλημα ήρθε να λύσει το Blink.

Το Blink, το οποίο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022, προσφέρεται ως μια υπηρεσία B2B2C, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παιχνιδοποίηση για να παρέχει προσωποποιημένες οικονομικές συμβουλές στους φοιτητές (εργαλεία budgeting, saving και προσωποποιημένα tips), ενισχύοντας τη δυνατότητά τους να διαχειρίζονται τις καθημερινές τους δαπάνες. Στοχεύει στη μείωση του οικονομικού άγχους που συνήθως αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και στην ενδυνάμωση της ικανότητάς τους να προβαίνουν σε ώριμες οικονομικές αποφάσεις με αυτοπεποίθηση (financial education).

Επίσης, το Blink προσφέρει τα εργαλεία και την καινοτομία του σε τράπεζες, με στόχο να χτίσουν καλύτερες και μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους νέους πελάτες, αλλά και να αυξήσουν το NPS και το loyalty των πελατών. Ταυτόχρονα, με το Blink οι τράπεζες προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες για να καταστούν πιο ανταγωνιστικές απέναντι στις Fintech, που κάθε μέρα κερδίζουν μερίδιο αγοράς.

Οι πρώτες επιτυχίες του Blink δείχνουν τη δυναμική του. Καθώς έλαβε το 5ο βραβείο στον διαγωνισμό NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας, ανταγωνιζόμενη περισσότερες από 320 νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ ο Κωνσταντίνος ήταν 2ος νικητής στον διαγωνισμό Global Student Entrepreneur Award Greece 2023 λόγω του Blink. Επίσης, η Blink έχει λάβει υποστήριξη από πανεπιστήμια. Το Πανεπιστήμιο του Cardiff πρόσφερε seed funding, ενώ το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι έκανε δεκτή την ομάδα στο επιχειρηματικό εκκολαπτήριό του.

Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Carlos de la Torre,  Γεωργίου Δημήτρης, Κωνσταντίνος Κουσουρής

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι  είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.

Από: Forbes Greece 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.