Το Bitcoin υποχωρεί

Αυτή την ώρα, το Bitcoin κινείται στα 61.445 δολάρια.

Γράφει: Esquire Editors 06 Μαρτίου 2024

Με βαριές απώλειες συνεχίζει το Bitcoin μετά το νέο ρεκόρ του πάνω από τα 69.000 δολ. νωρίτερα σήμερα, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα να κατρακυλά προς το επίπεδο των 60.000 δολ. 

Το Bitcoin σημείωσε νέο ρεκόρ για πρώτη φορά σε πάνω από δύο χρόνια, στα 69.191,95 δολ. σήμερα, συνεχίζοντας ένα εντυπωσιακό ράλι που ακολούθησε το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ στα spot ETF σε bitcoin. Το προηγούμενο υψηλό του ήταν στα 68.982,20 δολ. από τις 10 Νοεμβρίου του 2021. 

Αυτή την ώρα το Bitcoin κινείται στα 61.445 δολ. καθώς το εντυπωσιακό ράλι των τελευταίων ημερών δίνει την ευκαιρία στους επενδυτές να προχωρήσουν σε κινήσεις αποκόμισης κερδών. 

"Δεδομένου ότι σχεδόν όλοι σχεδόν οι αγοραστές Bitcoin εμφανίζουν πλέον κέρδη, υπάρχουν καλές πιθανότητες να δούμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών", δήλωσε στο Bloomberg ο Zaheer Ebtikar, ιδρυτής του crypto fund Split Capital.

"Η τιμή του bitcoin ανακτώντας τα υψηλά της καταδεικνύει πως ήρθε για να μείνει" δήλωσε νωρίτερα ο Alex Thorn επικεφαλής ανάλυσης της Galaxy Digital. Κατά τη 15χρονη παρουσία του, το bitcoin έχει δει τέσσερις βουτιές πάνω από 75% και κάθε φορά έχει καταφέρει να επανακάμψει δυναμικά."

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση της Clara Medalie, επικεφαλής ανάλυσης της Kaiko, η οποία επεσήμανε ότι η καταγραφή νέου υψηλού αποτελεί ένα σημαντικό ψυχολογικό ορόσημο και καταδεικνύει την αξιοσημείωτη δυνατότητα του κρυπτονομίσματος να ανακάμπτει παρά τις μεγάλες πτώσεις. 

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σε άλλα νέα, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με γραφείο τελετών απειλεί πως 'θα θάψει την Ευρώπη της Merkel'

Ο Ιωάννης Γκουσμπουνάρης κατεβαίνει με την πολιτική παράταξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και το βίντεο που θα δεις, τα λέει όλα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το TikTok και ο 'εφιάλτης' του Joe Biden

Το νομοσχέδιο που υπέγραψε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρωσε το Μάτι, η Δικαιοσύνη θα δώσει σήμερα την πρώτη της απάντηση.

7 τρελές θεωρίες για το σύμπαν που αμφισβητούν το Big Bang

Σαν σήμερα πριν από 7.000 χρόνια έγινε το Big Bang σύμφωνα με τον Johannes Kepler. Ή και όχι.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος