11.500€ την εβδομάδα κοστίζει η ενοικίαση βίλας στη Μύκονο

Άλλος κόσμος.

Γράφει: Esquire Editors 02 Ιουλίου 2018

Χωρίς "ταβάνι" φαίνεται ότι είναι οι ζητούμενες τιμές ενοικίασης πολυτελών εξοχικών κατοικιών στη Μύκονο, καταγράφοντας νέα αύξηση το 2018, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Algean Property που καταγράφει τις τιμές και τις αποδόσεις των, πρώτης κατηγορίας, εξοχικών σπιτιών σε 30 προορισμούς στην Μεσογειακή Ριβιέρα.

11.500€ την εβδομάδα κοστίζει η ενοικίαση βίλας στη Μύκονο

Το 2018, το ενοίκιο, σε εβδομαδιαία βάση, αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, για μία μυκονιάτικη βίλα με εμβαδόν κατά μέσο όρο 250 τ.μ., με τρία υπνοδωμάτια, ιδιωτική πισίνα και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις. Με τιμή πώλησης 6.500 ευρώ / τ.μ. (από 6.000 ευρώ το 2017) και ενοίκιο, ανά εβδομάδα, ύψους 11.500 ευρώ το νησί των ανέμων καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη της Algean Property με τις υψηλότερες αποδόσεις και τιμές πολυτελών εξοχικών κατοικιών σε όλη την Μεσόγειο.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, το ρεκόρ των αφίξεων (+15,9% το 2017 έναντι του 2018), σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υποδομών (όπως το αεροδρόμιο Μυκόνου), έχουν καταστήσει το νησί ισχυρό μαγνήτη επενδύσεων από όλο τον κόσμο. Αντίστοιχα, άνοδο, καίτοι οριακή (από 8,4% το 2017 σε 8,5%), καταγράφουν οι αποδόσεις των καλών εξοχικών της Μυκόνου.

Σύμφωνα με την έρευνα, η άνοδος του τουρισμού είναι η βασική αιτία για την αύξηση των αποδόσεων των εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα. "Τα τελευταία χρόνια, η αγορά εξοχικής κατοικίας υπήρξε βοηθητικός πυλώνας του εγχώριου τομέα φιλοξενίας, καλύπτοντας τη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην αύξηση των ενοικίων των εξοχικών κατοικιών, η οποία σε συνδυασμό με τη διόρθωση τιμών στην εγχώρια αγορά ακινήτων, λόγω της κρίσης του 2008, εκτόξευσε τις επιδόσεις των δημοφιλών ελληνικών προορισμών" σημειώνεται στην έρευνα.

Η συνέχεια του κειμένου στο Capital.gr.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σημαντικότερες οικονομικές συμβουλές του Warren Buffett κυκλοφορούν online

Προσβάσιμα σε όλους τα μυστικά του πολυεκατομμυριούχου για να επενδύσεις σωστά τα χρήματά σου.

To Παρίσι θέλει να απαγορεύσει το Airbnb στο κέντρο του

Η ριζοσπαστική ιδέα ενός αντιδημάρχου φαίνεται ότι βρίσκει πολλούς υποστηρικτές.