To Airbnb καταρρέει λόγω του κορονοϊού

"Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο" ακούστηκε μία φωνή από το υπερπέραν.

Γράφει: Esquire Editors 02 Απριλίου 2020

Μαζική στροφή στις παραδοσιακές μισθώσεις καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε λόγω του κορονοϊού ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες – διαχειριστές ακινήτων μέσω Airbnb διαπιστώνουν ότι οι κρατήσεις για το μεγαλύτερο τμήμα της φετινής θερινής σεζόν-τουλάχιστον μέχρι και το Πάσχα-  έχουν χαθεί.

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Το φαινόμενο της μαζικής επιστροφής στις παραδοσιακές ενοικιάσεις προς... ευχαρίστηση όσων τα τελευταία χρόνια αδυνατούσαν να βρουν στέγη σε προσιτές τιμές δεν είναι ελληνικό. Στην Ιρλανδία υπολογίζεται ότι οι παραδοσιακές μισθώσεις αυξήθηκαν, εν μέσω κορονοϊού κατά 64%.

Στις ΗΠΑ εκτός από την εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στις παραδοσιακές μισθώσεις, σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών βρίσκεται προ αδιεξόδου, καθώς είχε επενδύσει σημαντικά κεφάλαια-πολλές φορές μέσω δανεισμού- στην αγορά ακινήτων με στόχο τις σχετικά γρήγορες αποδόσεις του Airbnb, αδυνατώντας, πλέον, να εξυπηρετήσει το δάνειο.

Η συνέχεια στο capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.