Η προειδοποίηση του Dr Anthony Fauci για το άνοιγμα της οικονομίας των ΗΠΑ

"Ενδέχεται να προκληθούν "ανώφελοι θάνατοι"", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κορυφαίος επιδημιολόγος.

Ο επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, που συμμετέχει στην ομάδα των συμβούλων του Λευκού Οίκου για την επιδημία του κορονοϊού, θα καταθέσει σήμερα ενώπιον της γερουσίας και θα προειδοποιήσει κατά του κινδύνου να ανοίξει πολύ γρήγορα η οικονομία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι αυτό θα προκαλέσει "ανώφελα δεινά και θανάτους”, ανέφερε η εφημερίδα New York Times.

Οι δηλώσεις του αυτές θα γίνουν την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερες από 1,35 εκατομμύρια μολύνσεις από την covid-19 και περισσότερους από 80.000 θανάτους, ενώ παγκοσμίως τα κρούσματα πλησιάζουν τα 4,2 εκατομμύρια και οι θάνατοι ξεπερνούν τους 285.000.

"Αν παραλείψουμε κάποια σημεία των συστάσεων για το ‘Ανοίγουμε την Αμερική Ξανά’, τότε υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν πολλές εστίες στη χώρα”, ανέφερε η εφημερίδα της ότι δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών σε μέιλ του.

"Δεν θα έχει μόνο αποτέλεσμα ανώφελα δεινά και θάνατο, αλλά θα αποτελέσει και πισωγύρισμα στην προσπάθειά μας να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”, πρόσθεσε ο Φάουτσι.

Οι κίνδυνοι που ενέχει το πρόωρο άνοιγμα της οικονομίας θα είναι το βασικότερο μήνυμα του Φάουτσι προς την επιτροπή Υγειονομικής Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων, τόνισαν οι New York Times αργά χθες.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος και γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο Fox News ότι οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 9,3 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, εκ των οποίων τα 394.000 έγιναν χθες Δευτέρα.

Από: capital.gr


Φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.

Μία διεξοδική ανάλυση της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ

Η ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό, η απάντηση του Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.