Καταστροφές ρεκόρ στην Καλιφόρνια από τις φετινές πυρκαγιές

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια στρέμματα εκτάσεων -αριθμό ρεκόρ- έχει κάψει μέχρι στιγμής η πύρινη λαίλαπα.

Γράφει: Esquire Editors 05 Οκτωβρίου 2020

Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής φέτος 16 εκατομμύρια στρέμματα, περιοχή υπερδιπλάσια σε μέγεθος σε σχέση με το ρεκόρ παλαιότερων ετών, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή η πυροσβεστική υπηρεσία της πολιτείας αυτής. 

Φέτος καταγράφηκαν στην πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ πέντε από τις έξι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της, καθώς κύματα καύσωνα και κεραυνοί σε συνυπήρξαν με πιο ξηρές συνθήκες, μία κατάσταση την οποία περιβαλλοντολόγοι αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή. 

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις φετινές πυρκαγιές και περισσότερα από 8.454 σπίτια και άλλα κτίρια καταστράφηκαν, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το προηγούμενο ρεκόρ για την πολιτεία ήταν σχεδόν 8 εκατομμύρια στρέμματα το 2018, οπότε είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 85 πολίτες και είχαν καταστραφεί σχεδόν 19.000 κτίσματα μέσα και γύρω από την πόλη Πάρανταϊς. 

"Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε τι συνέβη και τι εξακολουθεί να συμβαίνει”, δήλωσε ο Σκοτ ΜακΛιν εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας. "Αποτελεί απόδειξη του πόσο ξηρή είναι η πολιτεία και πόσο επιρρεπής (στις φωτιές) είναι η βλάστηση”, πρόσθεσε. 

Στη διάσημη για τους αμπελώνες της κοιλάδα της Νάπα καταστράφηκαν πάνω από 10 οινοποιία.


φωτογραφία getty images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.