Στο Τσερνόμπιλ ανακάλυψαν πεταλούδα σε μέγεθος πουλιού

Ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη πεταλούδας στην Ουκρανία και στην Ευρώπη.

Γράφει: Esquire Editors 09 Οκτωβρίου 2020

Στον προστατευμένο ραδιενεργό- οικολογικό βιότοπο του Τσερνόμπιλ οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα σπάνιο είδος πεταλούδων, οι οποίες έχουν μέγεθος πουλιού. Οι επιστήμονες που έχουν την εποπτεία του βιότοπου ανακοίνωσαν το εύρημα τους στη σελίδα τους στο Facebook. 

 

СТРІЧКАРКА БЛАКИТНА ЗАЛЕТІЛА "НА ВОГНИК" Офіс наукового відділу відвідав несподіваний гість – рідкісний метелик...

Posted by Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник on Thursday, October 8, 2020

Η γαλάζια κορδελωτή πεταλούδα Catocala fraxini ήρθε μόνη της στους επιστήμονες, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη πεταλούδας στην Ουκρανία και στην Ευρώπη. Το άνοιγμα (εύρος) των φτερών της μπορεί να φθάνει και 110 mm.

Η πεταλούδα είναι δραστήρια κατά την διάρκεια της νύχτας και προσελκύεται από το φως. Το επιστημονικό τμήμα του προστατευόμενου βιότοπου επισήμανε ότι μόλις σταματήσουν οι βροχές θα την μεταφέρουν στο αγαπημένο της δένδρο που είναι η λεύκα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.